fbpx

Accepteert Youp de uitnodiging van ’t Vaatje?

De bekende cabaretier Youp van ’t Hek uit nog steeds zijn liefde voor de Groningse horeca. Eind 2013 schreef hij in het voorwoord van het Kroegenboek Groningen: “Studenten, cafés, ik jong en nog niet moe te krijgen. Groningen was voor mij gesticht. God wat was ik er vaak en meestal bodemloos gelukkig!”

Voorwoord Kroegenboek Groningen door Youp van ’t Hek

 

Onlangs werd hem bekend dat Café ’t Vaatje sinds afgelopen november plaats heeft genomen in de kelder van het pand aan de Grote Markt, waar voorheen De Blauwe Engel gevestigd was. In zijn column van de VARA-gids schreef hij de heropening van De Blauwe Engel graag op zich te willen nemen.

Geen studentenkroeg zit nog op deze zestiger te wachten, maar tijden veranderen.

Ondanks dat de horecazaak nu de naam van ’t Vaatje draagt, zijn de sporen van De Blauwe Engel nog niet geheel uitgewist. De blauwe neonletters van de gevel zijn nog in het bezit van de huidige zaak.

Uitnodiging

Eigenaar van Café ’t Vaatje, Jeroen de Vries, nodigt Van ‘t Hek graag uit om langs te komen in zijn café. “In zijn column schreef hij dat er geen studentenkroeg is die nog op deze zestiger zit te wachten, maar tijden veranderen. We nodigen Youp van ’t Hek graag bij ons uit in het café en zullen hem laten zien dat ’t Vaatje ook een mooie uitgaansgelegenheid is.”

Aan de cabaretier dan de eer om de neonverlichting van De Blauwe Engel te onthullen en zoals naar eigen zeggen samen met het cafépubliek nog één keer het lied ‘Niemand weet hoe laat het is’ te zingen.

Lees ook: Het Vaatje houdt vast: heropening aan de Grote Markt

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer