fbpx

6e editie Horecabeurs Noord Nederland volgeboekt en druk bezocht

Op maandag 2 oktober 2017 vond de 6e editie plaats van de Horecabeurs Noord Nederland met als thema ‘Smaken verschillen. Net als voorgaande jaren was de plaats van setting de sfeervolle Martinikerk in Groningen. Opvallend was dat de beursvloer dit jaar ruim voor tijd was volgeboekt en de vraag naar standruimte het aanbod voor het eerst overschreed. Volgens de organisatie tekent dit de economische vooruitgang binnen de horecabranche.

Verrassend

Een nieuwe aankleding, een andere indeling, meer aandacht voor social media en voor het eerst een beursvloer over het gehele kerkoppervlak. Voor zowel de bezoeker als thuisblijver was er dit jaar genoeg te beleven op HBNN 2017. Opvallend was de nieuwe looproute waarbij bezoekers bij binnenkomst als eerste door de nieuwe ‘Wijnstraat’ werden geleid, deze ‘straat’ is een absolute aanwinst voor de horecabeurs! Maar ook het thema: ‘Smaken verschillen’ droeg bij aan een extra verrassingselement voor de bezoeker. Zo stond de sushi er tegenover de traditionele bitterbal en de bruine kroeg tegenover een design bar. Net zoals de traditionele bieren, wijnen en frisdranken tegenover diverse ‘hippe’ speciaal dranken stonden en zo was er voor elk wat wils.

Beurstradities

Inmiddels kan gesteld worden dat een aantal vaste onderdelen van de Horecabeurs Noord Nederland een terugkomend succes zijn. Zo vinden er elk jaar regionale biertapwedstrijden plaats en is de kookwedstrijd ‘Klaar af kook’ met vele regionale koks niet meer weg te denken van de beursvloer. Daarnaast begint de NNBK (Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen) steeds grotere vormen aan te nemen nu koffie drinken enorm hip is en blijft. Ook ‘Het bier plaza’ is voor het derde jaar op rij een druk bezocht onderdeel van de beurs en dit jaar is daar dus de nu al populaire ‘Wijnstraat’ en “Cocktail plaza” aan toegevoegd.

Bezoekers

Opvallend dit jaar waren de vele bezoekers uit de provincies Drenthe en Friesland op het van oorsprong Groningse evenement, wat aangeeft dat de beurs nog steeds groeiende is. Wethouder Joost van Keulen verrichte de openingshandelingen waarna beurs organisator Joris van Berkel aan de rondgang met de verschillende genodigden begon. Daarna konden de bezoekers in de Martinikerk zich van 12:00 tot 20:00 uur vergapen aan allerlei nieuwtjes en tradities op horecagebied, met voor het eerst als afsluiter een heuse horeca afterborrel in de binnenstad van Groningen.

Succes

Met zo’n 2000 bezoekers was de beurs ook dit jaar weer een groot succes! Daarom zal volgend jaar op maandag 1 oktober 2018 de 7e editie plaatsvinden van de Horecabeurs Noord Nederland, wederom in de Martinikerk Groningen zodat de authentieke sfeer van de beurs hetzelfde blijft voor zowel bezoeker als standhouder. Wel raadt de organisatie van de beurs bedrijven aan om voor volgend jaar op tijd een standruimte vast te leggen, om zo teleurstellingen te voorkomen. Dat kan nu al via www.hbnn.nl.

Wedstrijd uitslagen

Klaar Af Kook: Thomas Beekhuis – DOT Groningen (Beste kok Noord Nederland 2017-2018), 2e Jonne Bleijenberg – Proevens, 3e René Bruins – Mr. Mofongo, 4e Bert Wiegmink – André Dokter. Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen: Erhan Dizbay – East 57 (Beste barista Noord Nederland), 2e Gerard van Dijk – De Konditorei, 3e Karina Veen – East 57. Regiowedstrijd Biertappen Noord Nederland: 1e Renate Feenstra – Restaurant Schokland (Ens), 2e Dennis Goossens – Het wapen van Ens (Ens), 3e Jasper Westerveld – Café Hooghoudt (Groningen), 4e Erwin Storm – Beachclub Lemmer.

Foto’s kan je terug vinden via facebook of de website.

Klaar-Af-Kook 2017-VLNR-Thomas-Beekhuis---Jonne-Bleijenberg,-Rene-Bruins----Fotograafniels
Klaar-Af-Kook 2017-VLNR-Thomas-Beekhuis—Jonne-Bleijenberg,-Rene-Bruins—- © Fotograafniels
NNBK 2017-VLNR-Gerard-van-Dijk---Erhan-Dizbay---Karina-Veen----Fotograafniels
NNBK 2017-VLNR-Gerard-van-Dijk—Erhan-Dizbay—Karina-Veen—- © Fotograafniels
Biertapwedstrijden 2017-VLNR-Jasper-Westerveld---Renate-Feenstra---Dennis-Goossens---Erwin-Storm----Fotograafniels
Biertapwedstrijden 2017-VLNR-Jasper-Westerveld—Renate-Feenstra—Dennis-Goossens—Erwin-Stokmans—-© Fotograafniels

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer