115 jaar lang gastvrije Faber-dynastie


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Familie Faber is al gastvrij sinds het jaar 1901; het unieke hotel met haar rijke historie gelegen in Hoogezand is dit jaar 115 jaar in handen van de welbekende familie Faber. Dat gaat gevierd worden, vanaf 4 april 2016 zal het hotel enkele acties houden en feestelijkheden organiseren.

‘Familie Faber Veelzijdig Gastvrij’, zo luit de slogan van de familie die sinds 1901 het hotel in Hoogezand in bezit heeft. Inmiddels is er sprake van de vierde generatie hotelhouder in hetzelfde pand, met deze Faber-dynastie is het hotel uniek in Nederland.

Geschiedenis
Al sinds 1726 had de zaak als bestemming een logement ‘voor den reizenden man’. De slaapgelegenheid lag aan een belangrijke route naar Duitsland. Vanaf 1763 kwam de herberg in handen van een collecteur en kreeg de naam ‘Het Posthuis’. De postkoets kwam hier regelmatig de paarden verwisselen.

In het midden van de 18e eeuw kreeg de bestemming daarnaast functie van ‘Regthuis’ waarna hier regelmatig rechtszittingen werden gehouden. Indien er een doodsveroordeling werd opgelegd, stond de galg een paar meter verderop, vlakbij de gevangeniscellen in de schuur. De kastelein van de herberg kreeg er een functie bij: die van cipier.

De beroemde Nederlandse schrijver Jacob van Lennep kwam tijdens zijn voetreis met zijn metgezel Dirk van Hogendorp in 1823 aan in Hoogezand en herbergde in het logement, waarna hij er een stuk over in zijn dagboek schreef.

Het hotel werd het culturele centrum tot in de verre omstreken door de bouw van de schouwburgzaal Faber, veel beroemde Nederlanders hebben op de planken gestaan en hun zweetdruppels achtergelaten. Bovendien, werd in deze zaal vanaf 1904 de kegelsport al uitgeoefend en kreeg  in 1912 de vorm van een bioscoop. Tegenwoordig is het een prachtige zaal met een capaciteit van 250 theaterplekken.

Jubileumviering
Vanaf 4 april aanstaande zal het jubileum gevierd worden met een aantal acties. De menukaart zal weer plaats bieden aan klassiekers en toppers van toen. Het hotel zal een foto expositie houden, er zijn waardebonnen verkrijgbaar en bovendien zal het feest verzekerd worden door een aantal activiteiten waaronder een jubileumconcert.

Hotel
Gelegen aan Meint Veningastraat 123, beheert het hotel achttien kamers in vier verschillende categorieën: budget, standaard, comfort, Twinluxe comfort. Het beschikt over een sfeervol café en restaurant en verzorgt catering naar wens. Daarnaast biedt het hotel vijf zalen aan voor bruiloften, recepties, feesten, conferenties, voorstellingen, cursussen en trainingen.

Voor meer informatie, bekijk deze pagina of klik hier voor de website.

hotel faber pand 1952
Hotel Faber, pand in 1952
hotel faber pand vooraanzicht
Hotel Faber, tegenwoordig
Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer