fbpx
Kokend naar de Top logo

In deze documentaire van acht afleveringen  volgen we een drietal deelnemers aan de opleiding van de culinaire vakschool Groningen van begin tot eind in een uitzendingenreeks. Wij willen aan het kijkerspubliek onze werkwijze laten zien door in een documentaireserie een aantal van de deelnemers te volgen tijdens, voor en na de opleidingsperiode. Daarbij willen we aantonen hoe ontzettend mooi het is om te zien hoe mensen naar een functie (kok) en een plaats in de samenleving toe groeien waar ze echt op hun plek zijn. Hoe leuk het is om het zelfvertrouwen en het creatief vermogen van de leerling-koks te zien groeien en om dit te volgen.

Je krijgt als kijker een kijkje in de keuken van de opleiding, je ziet en volgt de mensen tijdens excursies naar bijvoorbeeld biologische boerderijen, bij het koken op partijen en evenementen, maar volgt hem of haar ook in zijn of haar dagelijks leven. De deelnemer wordt gevolgd tijdens zijn weg vanuit een kansarme positie naar een plek op de arbeidsmarkt. De opleiding en het programma culmineert in een hoogtepunt tijdens de kookwedstrijd Klaar Af Kook op de Horecabeurs Noord Nederland in de Martinikerk in Groningen. Daarna wordt de deelnemer ook nog gevolgd in het (na-opleidings-) traject richting de arbeidsmarkt en wordt getoond hoe het nu met onze deelnemers gaat.

Initiatiefnemers: Horecagroningen.nl en Culinaire Vakschool Groningen

Klik op onderstaande afbeelding op PDF te openen! (LET OP 4 MB PDF)

Kokend-naar-de-top

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer