fbpx

“We zijn één grote Buurman & Buurman familie”

Pizzeria Buurman & Buurman, met nu nog één vestiging in de stad, gaat per 1 september uitbreiden in westelijke richting. Op de eerste dag van de herfst gaat het nieuwe filiaal open in het voormalige café Westend op de hoek van de Kraneweg en de Friesestraatweg.

“Wij werken allebei bij Buurman & Buurman aan de Rodeweg. We zien dat de pizzeria heel goed loopt zodat we regelmatig nee moeten verkopen. En omdat iedereen die hier werkt zeer betrokken is bij de zaak hebben de eigenaren Douwe, Sjoerd en Anouk ons de kans gegeven om zelf op een nieuwe locatie iets te beginnen. Een soort uitbreiding van de Buurman & Buurman familie zeg maar”. Aan het woord zijn Sam van der Zee (28) en Jene Bons (30) de nieuwe eigenaren die zelf nu druk aan het verbouwen zijn om alles op tijd klaar te krijgen.

In de zaak is duidelijk te zien dat het zeventig jaar een café is geweest “Je ziet het oude houtwerk, originele houten vloeren, barlampen en natuurlijk de glas in lood ramen. En buiten, precies op de hoek, nog een klein stuk lambrisering van café Westend”, zegt de lachende van der Zee. Volgens de twee eigenaren laten ze deze originele typische café dingen zeker intact.

Beroemde cheesecake

“We zijn een restaurant maar willen wel aftasten of we later toch ook weer een beetje de functie als buurtcafé of ontmoetingsplaats kunnen krijgen. Sowieso kan iedereen na het eten van de pizza, salade, antipasti of onze beroemde cheesecake altijd blijven naborrelen. Het lijkt ons leuk als mensen uit de buurt dan ook eens aanschuiven voor een borrel, wijntje of een biertje. Maar we zijn in eerste instantie een pizzeria”, vertelt Bons terwijl ze druk bezig is met het schuren van een deur direct naast de bar.

Pizzeria Buurman & Buurman klussen Kraneweg

Terras

Rondom het pand is straks plaats voor vijf ruime terrastafels met stoelen. Vanaf komend voorjaar wordt dat aantal uitgebreid naar tien. “Omdat we aan dit open kruispunt zitten hebben we altijd heel lang zon. Echt heerlijk”, aldus Bons.

Opening

“Het openingsfeest is op vrijdag 31 augustus. Als klap op de vuurpijl hebben we dan een optreden van Guilty Bangers. Zelf zeggen zij Guilty als OJ en banger dan Rob de Nijs. Dat belooft weer een vet feest te worden. En natuurlijk op zaterdag 1 september volop aan de bak met 200 gratis pizza’s, natuurlijk uit onze unieke eigen steenoven.”, besluit van der Zee.

Pizzeria Buurman & Buurman oven Kraneweg

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer