Het warme huiskamergevoel van The Drinking Otter


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

The Drinking Otter opende enkele maanden geleden haar deuren aan het Schuitendiep 62 te Groningen. Na vijf weken verbouwen is het oude pand van Café De Kachel omgetoverd tot een sfeervolle Engels-Nederlandse pub en willen de gepassioneerde eigenaren Tim Kortman en Laura MacKenzie hun gasten verwennen met een uitstraling van de vroegere ‘gentlemen’s club’.

Eind maart kregen ze de sleutels van het pand en vanaf 6 mei dit jaar hebben Tim Kortman (33) en Laura MacKenzie (27) de deuren geopend van de pub The Drinking Otter. De afgelopen tien jaar heeft Kortman veel ervaring opgedaan in de Groningse horeca bij onder andere ’t Feithhuis, De Toeter en als bedrijfsleider bij New Orleans Jazz Café. Maar het werd tijd voor een nieuwe uitdaging, zodoende kwam het stel op het pand aan het Schuitendiep wat daarvoor doorging als Café De Kachel.

Renovatie
MacKenzie vertelt over hoe ze het pand aantroffen; het was – en is – een sfeervol pand met de Glas in Lood-ramen en het smeedijzeren hekwerk. Maar voor de rest was het een puinhoop en moest er veel aan gebeuren; de foto’s van de verbouwing hangen op een eervol plekje in de pub. Inmiddels kleuren de muren wijnrood, is de meterkast omgetoverd tot een authentieke boekenkast en siert een kroonluchter het plafond.

Luxe segment pub
The Drinking Otter is een Engelse pub met Ierse, Schotse en Nederlandse invloeden en wil het karakter van een Gentlemen’s Club uitstralen. “Een luxe segment pub”, noemt Kortman zijn zaak, “maar met een lage drempel, dus iedereen is natuurlijk welkom!” Als gast kunt u plaatsnemen op een barkruk, op het terras of in een van de Chesterfieldbanken zakken met een passende scotch whisky. “Je kunt hier terecht voor de gezelligheid, maar ook voor je rust.”

The-Drinking-otter chesterfeld bank

Plannen
De trotse eigenaren blijven dicht bij zichzelf en willen eerst de pub op een constant niveau draaiende hebben. Daarna is het tijd om verder te denken, zo vertelt Kortman dat ze graag in de toekomst een keuken willen opzetten waaruit ‘luxe pub food’ wordt geserveerd. Ook zijn er ideeën om rugbywedstrijden uit te zenden voor de liefhebbers, Wijn- en Whisky Tastings te organiseren en samenwerkingen aan te gaan met lokale ondernemingen en zaken.

I’ll have an Otter one
De liefde voor otters is er eigenlijk ingeslopen via humoristische illustraties en woordgrappen die over en weer door Tim en Laura werden verstuurd. Tijdens een borrel kwamen ze op het idee om – als het zover is – hun eigen zaak The Drunken Otter te noemen. “Maar we willen ook weer geen zuipkeet uitstralen.” Aldus MacKenzie. Al snel kwamen de eigenaren op de naam The Drinking Otter met als typerende slogan: ‘I’ll have an Otter one’.

The-Drinking-Otter-foto-1 klein

Gasten
Het luxe maar vooral warme huiskamergevoel in de binnenstad (wat de uitbaters willen bereiken met de pub) wordt al door menig bekende en onbekende gast ervaren. Speerpunten zijn servicegerichtheid, kennis en de personal touch. Kortman: “Je zult mij (bijna) nooit u horen zeggen, je moet de gast behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden.”

The Drinking Otter aan het Schuitendiep 62 is woensdag tot en met zondag geopend vanaf 16:00 uur. Voor meer informatie zie hier de Facebook en de website van de pub.

The-Drinking-Otter gevel

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer