fbpx

Vierde editie Walk-in Concerts op zondag 6 november

De Groninger binnenstad staat op (koop)zondag 6 november weer volledig in het teken van Walk-In Concerts! Het evenement wordt met zoveel enthousiasme ontvangen bij de deelnemers en het publiek dat een 4e editie niet uit kon blijven.

De Groningen City Club en het Fonds Ondernemend hebben de opdracht weer verstrekt om het gratis festival te organiseren. Met dit jaar maar liefst 25 deelnemende winkels, 27 verschillende acts en 75 optredens. Op 6 november lopen de bezoekers weer letterlijk bij de concerten naar binnen. Het publiek kan tussen 13.00 tot 17.00 uur luisteren naar live muziek van jazz, klassiek en een knipoog naar blues/soul tot pop, van bands tot singer songwriters. Verspreid over 13 winkelstraten door de gehele binnenstad van Groningen, met deelnemers variërend van de VVV, Boekhandel van der Velde, Ziengs (Grote Markt), stips (Poelestraat), Maxime en KokoToko (Oosterstraat), Plato, Trekpleister, Coffee Company en Brixx (Oude Ebbingestraat). Met winkelaanbod vanuit de Waagstraat, Zwanestraat, Grote Kromme Elleboog, Vismarkt, A-kerkhof, Brugstraat, Oude Kijk in ‘t Jatstraat en Folkingestraat is het compleet! Naast een muzikaal programma hebben de deelnemende winkels speciaal voor de Walk-in Concerts een (win)actie opgezet in de vorm van korting, een tegoedbon of een andere actie. Benieuwd naar de acties? Like dan de Facebookpagina van Walk-In Concerts!

Programma Walk-In Concerts

Het programma van Walk-In Concerts is rond. In totaal 27 verschillende acts en 75 optredens. Op zondag 6 november allemaal tussen 13:00 – 17:00 uur. Per winkel heeft de organisatie gekeken naar de wensen, uitstraling, doelgroep en het assortiment en gezocht naar een band/act die daar goed bij past. Met getalenteerde muzikanten vanuit het Prins Claus Conservatorium – onderdeel van de Hanzehogeschool en het Noorderpoort – Kunst & Multimedia en gevestigde namen en bandjes uit de muziekscene uit Groningen en daarbuiten. Coffee Company en Plato pakken ook dit jaar weer groots uit met drie verschillende acts in de winkels, dit jaar: Stuart Mavis, The Overslept en J.R. Smith & The Meteorites. De 3 formaties treden op in beide zaken. Met o.a. Robin IJzerman, Dominggus Pfaff, The Rising Sun, Jan Bresters, Ruben van Hemmen & Daan Jansen, Hiske van Oosterwijk & Rudmer van der Meer, Shirtless, Marisa Cortes Moreno en Friends of Soul een zeer gevarieerd programma! En dat allemaal op bijzondere plekken: naast de kassa, bij de kleedruimten, in de etalage, bij de koffie corner of bij de wachtruimte. En dan zijn we er nog niet, Walk-In Concerts gaat ook buiten muziek programmeren, namelijk:

Blaas of Glory

Een hillarische mobiele act door de stad. Ze hebben rock nummers teruggebracht tot de absolute essentie. Gewapend met sousafoon, sopraansax, lyra, bango, accordeon, akoestische gitaren, snare- en bassdrum en veel meerstemmige zang, blaast deze marching band klassiek songs nieuw leven in. Reken op bevlogen bewerkingen van The Final Countdown of een spirituele vertolking van highway to hell (AC/DC). Ze spelen al jarenlang op podia in Europa op festivals en nu voor Walk-In Concerts dwars door de straten van Groningen. Blaas of Glory is uniek in de wereld. Op 6 november te bewonderen in Groningen.

Steelband Panmagic

Weer of geen weer Steelband Panmagic brengt de zomer naar Groningen op 6 november. Ze hebben een ongelooflijk breed repertoire met onder andere: Pirates of the Caribean, Quando Quando Quando, La Cucaracha en Carneval de Paris. Carnavalsfeer op 6 november, we kunnen niet wachten! Alle nummers klinken bijzonder door de steeldrums. Optredens op 6 november op de Vismarkt en de Grote Markt.

De organisatie van Walk-In Concerts is ervan overtuigd dat het op 6 november zeer sfeervol zal zijn in de winkels en daarbuiten met Blaas of Glory & Steelband Panmagic. Voor het gehele blokkenschema , de bio’s en foto’s + linkjes naar YouTube van de bands verwijzen we graag naar de website: www.walkinconcerts.nl. Het laatste nieuws rondom Walk-In Concerts niet missen? Like de facebookpagina: facebook.com/walkinconcerts.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer