fbpx

Vandaag start Noorderzon 2018

YES! Vandaag start Noorderzon 2018! Alle tenten staan, de laatste decoratie wordt aangebracht en de eerste artiesten zijn gesignaleerd. Na tien dagen opbouwen, inrichten en oefenen is het bijna zover: Noorderzon 2018 kan beginnen. Om 16:00 uur gaan we los!

In de Romeo Tent openen we de 28e editie van het festival – dat van 23 augustus tot en met 2 september loopt – officieel met de (besloten) voorstelling Inoah van Bruno Beltrão. Wees er snel bij als je de laatste voorstelling van Inoah nog wilt zien op zondagmiddag, de kaarten zijn bijna uitverkocht.

6 TIPS | VOOR HET EERSTE FESTIVALWEEKEND

TIP 1

Guillermo Cacace | El Mar de Noche
vr 24, za 25, zo 26 aug | 20:00
Stadsschouwburg

Hartverscheurend en herkenbaar, dat is de voorstelling El Mar de Noche. Ergens in een hotel aan de kust tuurt een middelbare man -acteur Luis Machín – naar de zee. Hij wacht op zijn geliefde, maar weet dat die niet komt. Hun relatie is over, maar hij kan niet loskomen van het emotionele web. Zijn monoloog, geschreven door de gerespecteerde film- en theaterregisseur Santiago Loza, is er een van diepe herkenning en ontroering.
> Meer info & tickets

TIP 2

Ana Borralho & João Galante | Trigger of Happiness
do 23 aug | 20:00 uur
vr 24 en za 25 aug | 20:45 uur
Grand Theatre

Seks, drugs en rock ‘n roll anno 2018: twaalf jongeren tussen de 18 en 23 jaar uit Groningen zoeken naar geluk in een ontwapenend potje Russische roulette. Het pistool bepaalt wie aan het woord is. Waarover? Over alles wat doorgaans alleen hardop wordt besproken als er niemand in de buurt is: liefde, seks, drugs, angst, de toekomst, hun families.
> Meer info & tickets

TIP 3

Colin Dunne | Concert
vr 24, za 25 en zo 26 aug | 19:30 uur
Grand Theatre

Colin Dunne ontketende enkele jaren geleden een revolutie in de Ierse volksdanswereld door radicaal maar respectvol te breken met eeuwenoude tradities. Zijn stijl is orthodox, warm en ongeëvenaard. In zijn theater/dansvoorstelling Concert danst Dunne op de muziek van de Ierse vioolspeler Tommie Potts – ook een baanbrekende musicus. Op de onregelmatige klanken van het controversiële album The Liffey Banks valt praktisch niet te dansen. Behalve als je Colin Dunne heet.
> Meer info & tickets

TIP 4

Nassim Soleimanpour | NASSIM
do 23 aug | 19:30 uur
vr 24 en za 25 aug | 19:45 uur
Ophelia Tent

De Iraanse theatermaker Nassim Soleimanpour waagt zich aan een speels theaterexperiment met iedere avond een andere bekende Groninger op het podium: Theo de Groot, Marcel Hensema of Lotte Dunselman. Met instructies uit een onbekend script reflecteren zij op familie, afstand en nabijheid. Met NASSIM borduurt de Iraniër voort op zijn White Rabbit Red Rabbit (2012), waarmee hij beroemdheden als Whoopi Goldberg strikte als gastacteurs.
> Meer info & tickets

TIP 5

Jaha Koo | Cuckoo
do 23 aug | 19:30 uur
vr 24, za 25 en zo 26 aug | 21:15 uur
VRIJDAG Theater

Een gezamenlijke rijstmaaltijd eten is een heel familiaal aspect volgens de jonge Zuid-Koreaanse theatermaker Jaha Koo. Hij voelde zich dan ook enorm eenzaam toen hij de Cuckoo – een elektrische rijstkoker – aanzette en dit apparaat hem zelfs ‘eet smakelijk’ wenste. Nu voert hij confronterende maar ook grappige gesprekken met de rijstkokers over zijn land Zuid-Korea, zijn generatiegenoten en zichzelf in deze humorvolle lost in translation.
> Meer info & tickets

TIP 6

Sarah Vanhee | Unforetold
vr 24 en za 25 aug | 19:30 uur
De Machinefabriek

Is het duister iets om bang voor te zijn? Niet voor Sarah Vanhee, een van de meest spannende theatermakers van haar generatie in Vlaanderen. Voor de vierde keer op rij zien we haar terug op Noorderzon. In de voorstelling Unforetold bevraagt theatermaker Sarah Vanhee kinderen tussen de 8 en 11 jaar naar de duisternis om zo het vaak vastgeroeste denken en doen van volwassenen buiten spel te zetten. Zo creëert zij verbaal en non-verbaal een geheel nieuwe logica, die prachtig blootlegt hoe donker het licht en vooral hoe licht het donker kan zijn.
> Meer info & tickets

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer