fbpx

Uitbaters Café Hammingh stoppen na 24 jaar

Café Hammingh in Garnwerd staat te huur. Uitbaters Bert Lange en Margriet van der Spek stoppen na bijna een kwart eeuw met de exploitatie van het ruim 180 jaar oude café, dat gelegen is aan het Reitdiep in de provincie Groningen.

Geschiedenis

Ruim honderd jaar exploiteerde drie generaties Hammings het bekende café in Garnwerd, Egbert Hammingh junior en zijn vrouw Fenna Hammingh-Zwartsenburg waren daarbij als laatste van de familie werkzaam in het café. De familie Hammingh bezat naast het café ook een scheepssloperij. Een keer per jaar op ’Bouldag’, werd het sloophout afkomstig van de scheepssloperij geveild in het dorp en hergebruikt voor het bouwen van huizen en dergelijke.

Naast een sfeervol café met terras aan het water van het Reitdiep, bestaat de gelegenheid ook uit een restaurant en mogelijkheden tot overnachten in de Doorrit of het Brugwachtershuis. De huidige pandeigenaar is Matthijs van der Ploeg (Heiploeg garnalenverwerking), hij kocht het café in 1983 van de familie Hammingh.

Toekomst

Bert Lange en Margriet van der Spek runnen café Hamming sinds 1993 en hadden dat het liefst tot aan hun pensioen gedaan. De combinatie van hun scheiding enkele jaren geleden maakt het ondanks een goede samenwerking en vele uren samenwerken niet gemakkelijk een ‘eigen weg’ te gaan en daarom wordt gezocht naar opvolging. ‘’Wat ons betreft blijft Café Hammingh gewoon bestaan, we hebben vorig jaar het 180-jarig jubileum gevierd en als het aan ons ligt komen daar nog zeker 180 jaar bij’’.

Met pandeigenaar van der Ploeg kwamen ze overeen om horecamakelaar Kiek Busquet van Helder Horecamakelaardij nieuwe huurders te laten zoeken. Zelf kijken ze mee of de opvolgers geschikt zijn voor de bedrijfsovername. Lange en Van der Spek houden Café Hammingh open tot er nieuwe huurders zijn gevonden, deze huren dan het café met bovenzaal, terras, bed & breakfast en feestzaal.

Meer info over de verhuur

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer