fbpx

Restaurant De Rietschans gaat verder met één eigenaar

Het echtpaar Frans en Liesbeth Kappenburg is vanaf 1 januari 2020 enig aandeelhouder van restaurant De Rietschans aan de Meerweg in Haren. Het echtpaar Kappenburg heeft recent overeenstemming bereikt over de overname van de helft van de aandelen die in het bezit waren van het echtpaar Fred en Ilona Dalebout. De andere helft was al in het bezit van Frans en Liesbeth Kappenburg. De dagelijkse leiding van restaurant De Rietschans komt in handen van een vierkoppig managementteam.

Overname

Met de overname komt een einde aan de samenwerking tussen de echtparen Kappenburg en Dalebout. Een samenwerking die begon in 2008, toen Fred Dalebout als algemeen manager van het Martinihotel in de binnenstad van Groningen begon. Twee jaar later werden Fred Dalebout en zijn vrouw Ilona voor de helft eigenaar van de Martin Hotel Groep (MGH). Toen nog bestaande uit het Martinihotel, het Bud gett hostel en het vermaarde restaurant Weeva.

Uitbreiding

In de jaren daarna is de Martini Hotel Groep uitgebreid met het Brinkhotel in Zuidlaren en de Taveerne Rabenhaupt aan het Zuiderdiep in Groningen. De heren Kappenburg en Dalebout kochten in 2013 restaurant De Rietschans aan het Paterswoldsemeer. Na een complete renovatie brandde dit bedrijf 80 dagen na de heropening tot de grond toe af. In september 2016 kon een herbouwd en uiterst modern restaurant De Rieschans met een imposant terras aan het meer zijn eerste gasten weer ontvangen.

De Rietschans maakte geen deel uit van de Martini Hotel Groep, maar betrok wel diensten en het management van de hotelgroep. Frans en Liesbeth Kappenburg richten zich nu volledig op de bedrijven die zij aan de Meerweg in Haren exploiteren of gaan exploiteren. Eerder namen zij ook het initiatief voor de bouw van het strandpaviljoen Paterswoldsemeer, ook aan de Meerweg. De exploitatie van dit paviljoen is inmiddels in handen van een managementteam.

Het echtpaar Kappenburg is direct betrokken bij de ontwikkeling van het project Motel Haren, dat sinds kort de naam Nescio Hotel Haren draagt, aan het einde van de Emmalaan in de nabijheid van de op- en afritten van de snelweg A28. Op deze locatie moeten na sloop van de huidige bebouwing een hotel met 120 kamers en 100 appartementen in een aantal bouwblokken verrijzen. De eerste besprekingen over deze plannen met de gemeente Groningen verlopen gunstig.

De Martini Hotel Groep van het echtpaar Dalebout breidde onlangs haar activiteiten in de binnenstad van Groningen uit met de opening van Bar 1672 aan het Gedempte Zuiderdiep. In een monumentaal pand met een rijke historie is daar een nieuw horecaconcept neergezet dat vooral bedoeld is om gasten in alle rust van drank en spijs te laten genieten. De bedrijven van Fred en Ilona Dalebout zijn vooral geconcentreerd rond het Martini Hotel aan het Zuiderdiep.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer