Infoversum wordt restaurant en congrescentrum


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Bos & Bos Catering uit Groningen heeft het Infoversum voor 4,5 ton gekocht. De nieuwe eigenaren Renske en John Bos willen het prestigieuze pand verbouwen tot een restaurant en congrescentrum en hopen 1 oktober 2016 open te gaan.

Het cateringbedrijf had vanaf de start van het theater al de horeca in handen en bleef daarom betrokken en geïnteresseerd bij en in het pand.

Nieuwe plannen
Op de benedenverdieping komt een restaurant met 150 zitplaatsen en moet een keuken worden gebouwd. De 260 luxe bioscoopstoelen in de bovenzaal worden verwijderd en de oplopende vloer wordt vlak gemaakt om er tafels en stoelen op te kunnen zetten voor congressen, feesten en partijen. Buiten komt een groot terras richting het reeds nieuwe stadsstrand, waar plek is voor 350 gasten.

De keuken zal onder andere plaats maken voor twee houtskool-gestookte Green Eggs waarop veel biologische grill-gerechten bereid zullen worden. Naast plannen voor visgerechten en vleesplankjes, gaat de keuken zich ook focussen op vegetarische gerechten. Zoals Dagblad van het Noorden het beschrijft: ‘urban-streetfood’ in een vintage omgeving.

De techniek van het 3D-koepeltheater zal ook zeker weer worden ingezet voor partijen, evenementen, congressen en bijeenkomsten.

De nieuwe naam voor het etablissement is nog niet bekend. ”Het moet een hippe naam worden, het liefst internationaal.” zegt Renske Bos. “Misschien moeten we een diner bon beschikbaar stellen voor de mooiste naam.’’

In het nieuwe restaurant wordt Sanne Ennik bedrijfsleider en Dennis Klompsma (voorheen werkzaam bij Muller, de Vlindertuin en Bij Jaap) chef-kok. Daarnaast komen er vier vaste medewerkers en veertig oproepkrachten.

Faillissement
Het theater dat in november 2015 failliet ging, kostte een anderhalf jaar geleden, bij de opening €9,2 miljoen. De financiële problemen ontstonden al snel voor het Infoversum; het eerste jaar kwamen 40.000 bezoekers op het koepeltheater af, terwijl er 260.000 werden verwacht. Daarnaast stapelden de schulden zich op en moesten partijen als de Rabobank, Gemeente Groningen, Rottinghuis, Centraal Staal en een aantal andere, kleinere investeerders toezien hoe het opmerkelijke pand zijn deuren sloot.

Erfpachtgrond
Het gebouw in het Groningse Ebbingekwartier heeft een beperkte gebruiksmogelijkheid omdat het op erfpachtgrondstaat. Over ruim negen jaar moet het gebouw, zoals de afspraak met de gemeente luidt, daar weg. John Bos vreest daar niet voor, volgens hem blijft het ondernemersrisico en bestaat er zeker een kans dat de nieuwe bestemming succesvol wordt en in de omgeving gaat passen. “Dan valt er vast over te praten.”

Bos & Bos Catering
Renske en John Bos zijn staan naast hun cateringzaak bekend als de horeca-exploitanten in het Drents Museum, de TT Hall Assen, Bites & Flights Groningen Airport Eelde en in de stad Groningen het restaurant van het Groninger Museum, het Groninger Forum, Paviljoen Sterrebos en Huis de Beurs.

In een conceptplan dat vrijdag naar de gemeente Groningen is gestuurd, formuleert Bos&Bos Catering het als volgt: ‘een multifunctionele locatie waarin de functie van theater, restaurant, congreslocatie, educatief centrum en ontmoetingsplaats samengevat kunnen worden.’ De nieuwe eigenaren, eveneens genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs 2016, hebben bij de gemeente aangegeven met alle liefde zorg te dragen voor het tijdelijke stadsstrand.

Via Dagblad van het Noorden
Foto: Facebook Infoversum

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer