Honderd groen witte boten kleuren grachtenparade


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Aanstaande zondag is het zover. De 4e editie van het Grachtenfestijn georganiseerd door Stichting Grachtenfestijn. Dit jaar organiseert de stichting op zondagmiddag vanaf 14:00 uur de ‘Grachtenparade’ in het thema Groen/Wit.

Ook dit jaar staat duurzaamheid centraal tijdens het Grachtenfestijn en zullen er onder andere elektroboten en een waterstofboot meevaren. Naar verwachting zullen er honderd Groen/Wit versierde bootjes te zien zijn in de Groninger Diepenring. Tijdens de gehele route zal er een flyboarder te zien zijn die de stoet met bootjes een ronde zal leiden door de Diepenring. Tezamen met verscheidene zangkoren langs de route, open terrassen en de samenwerking met Floating Paradise en Groningens Ontzet belooft het een feestje te worden op en rondom het water van Groningen.

De Grachtenparade vindt plaats a.s. zondag vanaf 14:00uur in de Zuiderhaven. De stoet met boten zal vervolgens het Hoge- en Lage der A inslaan en een ronde Diepenring varen. Eenmaal terug aangekomen in de Zuiderhaven rond 15:50 uur kan er genoten worden van een BigBand die zal optreden. Om 16:30 uur zal de prijs voor de best en mooist versierde boot worden uitgereikt. Deelnemers die zich nog willen inschrijven hebben de kans tot a.s. zaterdag 12:00uur.

Zangkoren/programmering

Stichting Grachtenfestijn stimuleert zoveel mogelijk entertainment en open terrassen langs de route. Bij Het Ludina Terras is een groot springkussen voor de kinderen en een jazzsessie onder leiding van Bert van Erk. Aan de steiger van rondvaartbedrijf Kool zal het shantykoor Oosterstörm hun repertoire ten gehore brengen.

Volledige route Grachtenparade
14:00 uur Zuiderhaven
14:30 uur Oude Kijk in ’t Jatbrug
14:40 uur Ebbingebrug
14:50 uur Poelebrug
15:00 uur Steenstilbrug
15:10 uur Trompbrug
15:20 uur Herebrug
15:30 uur H.N. Werkmanbrug
15:40 uur Emmabrug
15:50 uur Zuiderhaven
16:00 uur Einde parade

Voor deelnemers vanuit de richting Leekstermeer is er de mogelijkheid om op zondag om 12.00 uur door de Eeldersluis te gaan. Daarnaast is er reguliere brugbediening vanuit de richting Hoornsemeer.

Het Grachtenfestijn vraagt aandacht voor kansen met betrekking tot het water en duurzaamheid die er zijn voor de stad en de Provincie Groningen. Het driedaagse programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 26 augustus:
13.00 uur: Netwerkevenement
17.00 uur: Let’s Gro bijeenkomst over water en duurzaamheid.
Het netwerkevenement is inmiddels vol. Voor de Let’s Gro bijeenkomst is aanmelden nog wel mogelijk via www.grachtenfestijn.nl. Let’s Gro is voor ondernemers, bewoners en gemeente/provincie.

Zaterdag 27 augustus:
13.30 uur: Verschillende live optredens vanaf 13.30 uur.
22.00 uur: Sambaband in de Zuiderhaven.
23.20 uur: Na het vuurwerk van Groningens Ontzet zal er een DJ draaien.

Zondag 28 augustus:  Grachtenparade. Bigband van 13.00 tot 14.00 in zuiderhaven
13.00 uur: Optreden BigBand Zuiderhaven.
14.00 uur: Grachtenparade door de Diepenring.
15.30 uur: Optreden BigBand Zuiderhaven.
16.30 uur: Prijsuitreiking mooist en best versierde boot Grachtenparade
16.40 uur: Einde Grachtenparade.

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer