fbpx

Heineken gaat 2 maanden huur kwijtschelden

Heineken scheldt ondernemers in panden waar de brouwer als tussenhuurder betrokken is, de huur voor april én mei volledig kwijt meldt MissetHoreca.

 

Gisteren lieten ze al weten dat ondernemers die in panden zitten die in eigendom zijn van Heineken, april en mei, de helft van de huur dienden te betalen. Nu wordt er voor ruim 700 horecapanden 100% huur kwijtgescholden voor de maanden april en mei.

Heineken Bar

Het idee

Het idee is, zo laat Heineken weten, dat de verhuurder één maand voor z’n rekening neemt en Heineken de andere maand.

‘Maar we zijn nog in onderhandeling met een aantal verhuurpartijen’, laat woordvoerder Menno van der Vlist weten aan Misset Horeca. ‘Die uitkomst heeft echter geen invloed op deze maatregel.’

Ook als Heineken er met de verhuurder niet uitkomt, zal de ondernemer toch twee maanden huur kwijtgescholden worden.

Wat er ook gebeurt: de ondernemers zijn er zeker van dat ze twee maanden huur krijgen.

Huur en tussenhuur

Heineken Nederland heeft zo’n 130 panden in eigen beheer. Huurders van deze panden krijgen voor de maanden april en mei de helft van de huur vergoed van de brouwer. Daarnaast huurt Heineken zo’n 700 panden, van ruim 600 pandeigenaren. Daar is de bierbrouwer dus ‘tussenhuurder’. De huurders in deze panden krijgen dus eenmalig twee maanden volledige kwijtschelding.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer