fbpx

Groningen op weg naar de finale NK Biertappen

Finale Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2019

Op donderdag 10 januari a.s. vindt de finale plaats van het Nederlands Kampioenschap Biertappen tijdens Horecava: de grootste horecabeurs van Nederland in de RAI Amsterdam. In totaal staan drie Groningers in de finale: Dian de Jong – Dinercafé Soestdijk, Koen Hoiting – Grand café Hooghoudt en Marnix Feikens – De Uurwerker. De wedstrijd is live te volgen via het online score systeem van de stichting Tapwedstrijden.

Horecabeurs Noord Nederland - tapwedstrijd
Dian de Jong – Photo by Fotograafniels.nl | Niels de Vries

Finale NK Biertappen

Op donderdag 10 januari 2019 zullen vanaf 13:00 uur de beste tappers van Nederland het tegen elkaar opnemen tijdens het Nederlands Kampioenschap Biertappen op de horecava. De afgelopen maanden vonden er 5 regionale wedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes plaats. De 61 winnaars van die wedstrijden hebben zich geplaatst voor deze finale. Tijdens de finale tappen deze vakmannen en -vrouwen eerst 2 fluitjes en 2 vaasjes en in de finale komt daar bovenop het flesje uitschenken het speciaalbier tappen bij. Dit jaar wordt dit speciale tapbier voor het eerst geserveerd in ons eigen wedstrijdglas; zie bijgaande foto.

speciaalbier tapwedstrijden
Speciaalbierglas tapwedstrijden

De 10 beste tappers uit de selectieronde gaan door naar de finale die rond 15:30 uur zal plaatsvinden. Om 16:30 uur is dan bekend wie zich de beste biertapper van Nederland 2019 mag noemen.

Informatie over de tapwedstrijden, de wedstrijdregels en –protocol en de onderdelen waarop de jury de finalisten beoordeelt, is te vinden op www.tapwedstrijden.nl

Horecabeurs Noord Nederland Tapwedstrijd
Marnix Feikens – Photo by Fotograafniels.nl | Niels de Vries

Passie en vakmanschap

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben honderden tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er al 8 Nederlands Kampioenen gekroond.

Erwin Storm, voorzitter van de stichting: “In de horeca zijn veel producten die met kwaliteit en aandacht gemaakt en gepresenteerd worden, zoals cappuccino’s en cocktails. De Tapwedstrijden dragen eraan bij om deze kwaliteit ook terug te laten komen in het tappen, schenken en uitserveren van bier. Gespecialiseerde biercafé’s zijn hier al volop mee bezig, maar wij streven ernaar dat deze handelingen overal in de horeca op een hoog niveau komen.”

Spannende finale tijdens Horecava

De stichting zal net zoals voorgaande jaren zich voor de volle 100% procent inzetten voor een mooi landelijke finale op de Horecava 2019.

Erwin Storm: “We werken samen met de vier grote brouwers, Koninklijke Horeca Nederland (KHN), de Tapwacht en Horecava en ik verwacht dat het weer een hele spannende finale gaat worden.”

Koen Hoiting – Photo by Fotograafniels.nl | Niels de Vries

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer