fbpx

Groningen door naar 2e ronde Café Top 100 2018

Niet 125 maar 132 cafés hebben afgelopen week bericht gekregen dat ze door zijn naar de 2e ronde van de Café Top 100. Normaliter gaat de top-125 door, maar omdat een aantal cafés eenzelfde aantal punten scoorden, gaan er nu zeven cafés extra door. In ronde 2 gaan de mystery visitors op pad.

In de eerste ronde van de Café Top 100 2018, ging de vakjury op pad om alle cafés anoniem te bezoeken. Iedere zaak werd minimaal 45 minuten bezocht én er werd wat gegeten en gedronken. Op basis van deze bezoeken werd een rapportage ingevuld met tientallen criteria.

Normaliter gaan 125 cafés door naar ronde twee, maar gezien het feit dat een aantal cafés eenzelfde score wist te behalen, besloot de jury dat 132 cafés door mogen naar ronde 2. Zij zullen de komende weken bezocht worden door de mystery guests van mystery review.

Jury cafe top 100 2018
Jury café top 100 2018

Mystery visit Café Top 100

Deze bezoeken zullen ook anoniem zijn en er wordt grotendeels gelet op dezelfde punten als bij een vakjurybezoek, alleen dan door de ogen van de gast. Na dit bezoek worden de tweede scores samengevoegd en komt er een eindtotaal. Hierbij telt het vakjuryrapport voor 80 procent en de mystery visit voor 20 procent.

32 bedrijven vallen uiteindelijk nog af en 100 cafés krijgen bericht dat ze dit jaar in de Café Top 100 2018 staan. Op welke plek dat is, wordt onthuld op maandag 12 november tijdens een feestelijk evenement in Studio 21 in Hilversum. Daar worden ook de Provinciewinnaars, het beste social media-beleid, Publieksprijs en de Parel gehuldigd.

De top van de lijst krijgt overigens nóg een bezoek. Zij worden gebeld en krijgen te horen dat de Hoofdjury langskomt. Dit is een gepland bezoek van een uur. Hierin zal de jury met de ondernemers spreken over hun zaak, hun visie en alles wat ter sprake komt. Tevens wordt een kijkje genomen achter de schermen en -vertrouwelijk- in de boeken.

Rotterdam meeste cafés in de ronde 2

Ook dit jaar doen er cafés mee uit heel Nederland, iedere provincie is vertegenwoordigd. Rotterdam heeft het in de eerste ronde het best gedaan van alle deelnemende gemeentes. Liefst zeven cafés uit de Maasstad hebben de eerste ronde overleefd. Haarlem en Amsterdam doen het traditioneel ook altijd goed en leveren dit jaar 6 cafés af in de tweede ronde.

Cafe_Wolthoorn_Bar_Wouter
Café Wolthoorn & Co

Groningen, thuis van oud-winnaar Café Wolthoorn & Co en oud-nummer 2 De Pintelier, scoort ook goed met 5 cafés. Den Haag, vorig jaar nog met een tweede plek voor Huppel the Pub, Maastricht en Nijmegen (beiden ook met oud-winnaars binnen hun stadsgrenzen) hebben ieder vier cafés in de tweede ronde. Leeuwarden en Den Bosch leveren elk drie cafés af dit jaar.

Keldercafe-Merlot-foto-11
Keldercafé Merlot – Fotografie: Alvar Besemer

Publieksprijs 2018

Behoor het café tot de 132 beste cafés van Nederland. Dan maak het naast een plek in de Misset Horeca Café Top 100 ook kans op de Publieksprijs!

De publieksprijs wordt door publieksstemming bepaald.

Stem via DEZE LINK op je favoriet!

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer