fbpx

Frituurfestival 2019: DIT SCHAFT DE POT

Bekendmaking programma inclusief snack-tips van de organisatie.

Op zondag 2 juni 2019 presenteren De Bruine Fruitschaal en EM2 de vierde editie van het Frituur Festival. Het programma van het fastfoodfestival is rond, de hoogste tijd voor smakelijke tips van organisator en meester in de haute frituur Jornt Weersing.

Het Frituurfestival draait om de snelle hap en biedt bezoekers de kans unieke en innoverende snacks te proeven. Deze editie vindt plaats in en rondom EM2, en is met zowel binnen- als buitenlocaties op het voormalig suikerunieterrein in Groningen de grootste editie tot nu toe. De snackinnovators die dit jaar deelnemen zijn:

 • Tante Nel (Rotterdam)
  tip: Frikanellen
 • Stadslab (Groningen)
  tip: Spaanse croquettas met serranoham en Sriracha-mayonaise
 • Café de Plak (Nijmegen)
  tip: gehaktloze kaasgehaktballen
 • De Wilde Slager (Groningen)
  tip: gefrituurde ganzen strips
 • OOST (Groningen)
  tip: de vegan kapsalon
 • Cafetaria de Paardeschuur (Groningen)
  tip: eierballen, met name de gigantische hoeveelheid variaties die zij op deze oer-Groningse snack bedacht hebben
 • PEP Party en Patat (Giethoorn)
  tip: de party. Vooral in combinatie met patat.
 • Snackbar van de toekomst
  tip: tofu kipnuggets
 • Oliehoorn komt met naast de welbekende sauzen een nieuwe saus brengen die tijdens het Frituurfestival voor het eerst te proeven zal zijn.
 • De Zwammerij
  Met biologische Oesterzwam bitterballen en rundvlees bitterballen
 • De Bruine Fruitschaal
  Uit zijn eigen vetpan tipt Weersing zijn nieuwste innovatie het “Baasplankje.”

Naast de voedselprojecten is er nog meer frituur gerelateerd vermaak zoals het Rad van frituur en een frikadellen goochelaar. Ook zijn er oud Hollandse spelen en is er voor de kinderen een springkussen.
Café de Plak neemt haar DJ’s mee om het evenement te voorzien van een muzikaalsausje, daarnaast zijn er drie live bands:

SWEETGODANIMALS

Met de vers geperste debuutplaat ‘Distant’ op zak zijn ze startklaar om in de zesde versnelling het Frituurfestival te bestormen. Van kleins af aan was ‘patat’ het antwoord dat zanger en gitarist Stefan Boorsma riep als hij mocht kiezen wat hij wilde eten op z’n verjaardag. Verwacht dansbare popmuziek met new wave invloeden.

Dat Doe’w

Na 10 jaar is Veluws-Achterhoekse dialectrockformatie Dat Doe’w terug. Met hun rechttoe rechtaan rock ’n roll en het overbekende nummer “Frikandel speciaal” een perfecte match voor het Frituurfestival.

Meerkat Manifest

De band trakteert iedereen op een pakkende mix van Funk, Reggae, Rock en Blues geserveerd met een niet te versmaden portie muzikale energie.

Voorverkoop: € 5,- (+ €0,99 service kosten) zie website
Deur: € 8,50 (Kinderen t/m 12 jaar gratis)
Aanvang: 12:00 – 22:00 uur
Adres: Suikerlaan 6, 9743 DA, Groningen
Website: http://debruinefruitschaal.com & https://em2groningen.nl/

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer