fbpx

Nieuwe streeklunch in Groningen

Florentin, The Stockroom, Herberg Onder de Linden en Lokaal Kilo’s Schuiven slaan de handen ineen en starten een nieuwe streeklunch: Local Heroes. Op zondag 16 augustus is daar de eerste editie van, tijdens de lunch.

Producenten uit Noord-Nederland

De afgelopen maanden zijn veel mensen in Noord-Nederland lokaal gaan eten. En niet zonder reden: het is naast lekker kort onderweg ook nog eens érg lekker. Bij dit diner spelen drie lokale producenten de hoofdrol:

– Bij Landgoud wordt er onder andere mosterd en spelt verbouwd. Maar van de aalbessen op de boerderij maakt Hero (what’s in a name) ook nog eens een heerlijk sap, waar de mensen van The Stockroom een heerlijke cocktail van kunnen maken.
– De garnalen van Solt maken niet de reis die veel van hun soortgenoten wel maken: via Marokko en Oost-Europa terug naar Nederland, omdat arbeid daar goedkoper is. Deze garnalen smaken nog écht naar garnaal! En dat proef je.
– Op de boerderij van Edwin en Petra, vlakbij de Wadden (Waddenvarkens dus), hebben de varkens de tijd en ruimte om rustig op te groeien. Met respect voor dier en natuur!

Tijdens het diner zijn de boeren ook aanwezig, zodat aanwezigen hen iets kunnen vragen over de producten of manier van boeren.

In de keuken en achter de bar

In de keuken staan Tom Bullinga en Steven Klein Nijenhuis achter de pannen. Tom Bullinga stond onder andere bij Merlet* aan de kachel, en is nu chef bij Florentin. Chef-Eigenaar Steven, van Herberg Onder de Linden in Aduard, kookt graag met producten uit het seizoen én uit de buurt. Achter de bar staan Emile Bos – die samen met Bullinga Florentin begon – en de mensen van The Stockroom. Bij The Stockroom drink je geweldige cocktails, en dat kan natuurlijk ook speciaal met lokale producten voor deze lunch.

Reserveren

Reserveren kan via de website van Florentin. De prijs is €75.- voor een volledig menu, exclusief drankjes. Wil je meer weten? Mail naar info@lokaalkilosschuiven.nl

Over Local Heroes en Lokaal Kilo’s Schuiven

Local Heroes is een idee van Florentin, Herberg Onder de Linden en The Stock Room. Lokaal Kilo’s Schuiven koppelt boeren en horeca uit Noord-Nederland aan elkaar.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer