fbpx

Een heuse brasserie had Helpman nog niet

De enthousiaste reacties op de komst van Brasserie Harkema in de zuidelijke stadswijk Helpman hebben de eigenaren Jeroen Timmermans en zijn partner Lisanne Harkema verrast. Een week nadat de deuren op de hoek van de Verlengde Hereweg en de Emmastraat officieel open gingen, moeten ze al op zoek naar extra personeel om de grote drukte op te vangen. Brasserie Harkema richt zich met name op de lunch en hoopt ook een gezellig borreluur van de grond te kunnen tillen.

Jeroen Timmermans en Lisanne Harkema zijn geen onbekenden in de stad Groninger horeca. Jeroen werkte twaalf jaar bij De Stadtlander in de Poelestraat en leerde daar zijn partner Lisanne kennen. Zij heeft bij hetzelfde horecabedrijf tien jaar de gasten bediend. Zes jaar geleden vertrokken zij bij het eetcafé en sindsdien waren zij op zoek naar een geschikte locatie voor een eigen horecabedrijf.

Lunch in de zuidelijke stadswijk

,,Onze zoektocht richtte zich in eerste instantie op de binnenstad, maar achteraf zijn wij blij dat we nu in Helpman zijn beland. Er is de laatste jaren wel erg veel horeca in de binnenstad gekomen en zeker veel dagzaken waar je kunt lunchen. In de zuidelijke stadswijken is wel horeca te vinden, maar die bedrijven richten zich vooral op diner en fastfood. Een echte lunchgelegenheid die wij nu hebben geopend, was er eigenlijk niet’’, vertelt Timmermans. Hij hoopt ook dat de brasserie voor veel mensen uit de zuidelijke stadswijken een gezellige ontmoetingsplaats wordt.

Drukte

De drukte in de eerste week na de opening lijkt hem gelijk te geven. Veel gasten geven duidelijk te kennen erg blij te zijn met een bedrijf als Brasserie Harkema en onderstrepen dat nu al met regelmatige bezoekjes. De brasserie gaat van dinsdag tot en met zaterdag elke ochtend om negen uur open. De eerste dagen van de week (dinsdag en woensdag) wil het stel in de vroege avond de brasserie sluiten, op de donderdagse koopavond blijft de deur tot een uur of negen open en op vrijdag en zaterdag mag het borrelen tot een uur of elf doorgaan.

Filosofie

De filosofie van Brasserie Harkema is duidelijk. ,,We hebben geen uitgebreide kaart, maar de producten die wij serveren zijn goed en smaakvol. We willen eerst kijken hoe de brasserie zich als lunch en borrelgelegenheid ontwikkelt en dan besluiten er een eenvoudige dinerkaart aan toe te voegen. De keuken die wij hebben laten installeren kan het aan en zeker Valerie Versol die jarenlang in de Paalkoepel aan de Meerweg achter het fornuis heeft gestaan en nu de overstap naar ons heeft gemaakt’’, vult Lisanne Harkema als naamgever van de brasserie aan.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer