fbpx

De laatste zaterdag van februari is voor de liefhebber van de blues

Blues Tour Groningen 2020

Bluesliefhebbers uit binnen- en buitenland staat het in het geheugen gegrift. Het laatste weekend van februari moet je naar Groningen voor het blues-festival in de binnenstad. Ook dit jaar, de twaalfde editie, bieden vijftien horecabedrijven onderdak aan evenzovele bands. Zeven bands komen niet voor de eerste keer. Het festival telt dit jaar louter Nederlandse bands.

Het grootste gedeelte van de deelnemende horecabedrijven doet al jaren mee op de muziekroute. op de route. Volgens organisator Joris van Berkel het beste bewijs dat het festival zich in de loop der jaren heeft bewezen. Hij krijgt bij de organisatie hulp van Willem Koster en Maarten Linskens die zich vooral richten op de programmering.

,,De band moet passen bij de entourage van het café,’’ zegt Van Berkel. ,,Je kunt een band die bluesmuziek uit de jaren vijftig speelt niet in een hypermoderne horecabedrijf kan laten spelen. Op die manier proberen wij bij elke soort muziek een passende entourage te vinden. Bijvoorbeeld, café Huis de Beurs leent zich uitstekend voor de optredens van Ralph de Jongh en speelt de stad Groninger musicus Remco Wind in Barrel Wijnlokaal.’’

De twaalfde editie van de Blues Tour Groningen is op zaterdag 29 februari, de echte laatste dag van de maand. De optredens zijn vanaf 21.30 uur te beluisteren, om 01.00 uur moeten de laatste noten hebben geklonken. Sponsoren en deelnemende horecabedrijven maken het mogelijk alle optredens gratis aan te bieden.

De ervaring leert dat tijdens de Blues Tour Groningen een kleine vijfduizend liefhebbers in de binnenstad van Groningen rondlopen om naar hun favoriete muziek te luisteren. In de deelnemende horecabedrijven ligt vanaf een week voor het festival een gratis magazine waarin alle informatie met een handige overzichtelijke plattegrond over de Blues Tour is te vinden.

BTG2020-plattegrond
BTG2020-plattegrond

Legenda plattegrond:

1: Big Bo (classic blues) – Café De Sleutel
2: Captain Morgan Express (bluesrock) – Benzinebar
3: Ed Baker & The Boogie Machine (boogie blues) – Café Uurwerker
4: Sugerdaddy and the Honeydrippers (west-coast blues) – Café Wolthoorn & Co
5: The Sidekicks (swing blues) – Café De Keyzer
6: The Hootchies (harp blues) – Café Mulder
7: The Electric Hollers (bluesrock) – Allround Groningen
8: Ralph de Jongh (classic blues) – Huis De Beurs
9: Juke Joints (jump bluesrock) – Stads- en terrascafé Pronk
10: The Tightropes (bluesrock) – LOLA 050
11: Remko Wind N O show (New Orleans blues) – Barrel Wijnlokaal
12: Thomas Toussaint Band (blues & roots) – Café Buckshot
13: The Blues Gallery (blues & roots) – Martini Hotel
14: The 4Horsemen (swing blues) – Taveerne Rabenhaupt
15: The Woods (blues & roots) – Keldercafé Merlot

BTG2020 poster

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer