Bouldag Bie Diek: Café Hammingh 180 jaar


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Garnwerd, het kleine wierdedorp in Groningen, vierde afgelopen zondag 1 mei 2016 het 180-jarige bestaan van het bekende Café Hammingh. De horecagelegenheid die centraal op de dijk van het kleine dorpje staat, organiseerde een dag met activiteiten voor haar gasten.

Sinds 1836 is het Groningse dorp Garnwerd dit etablissement rijk en mag tot op de dag van vandaag nog steeds vele wandelende, fietsende, vaste maar ook reizende gasten hier verwelkomen.

Bouldag Bie Diek
Al om 9 uur ’s ochtends werd zoals vanouds de Bouldag Bie Diek aangekondigd door de dorpsomroeper, wat resulteerde in een schouwspel van IOVIVAT, de vereniging voor amateurtheaters in Garnwerd. Na die tijd kon met terecht voor een kop koffie aangeboden door Beukenhorst en vanaf 10.30 uur kon men genieten van een optreden van muziekgezelschap De Eendracht. Ook was er aandacht voor de traditionele bezigheden als ‘koukhakken’, een veiling van sloophout, werd het scheepssloperij boekje gepresenteerd en werd er uiteindelijk tijd vrijgemaakt voor het Hammighbier Slicht en Recht (gebrouwen door Brouwerij Martinus) en het Hamminghspel.

Hammingh
Het café is ruim honderd jaar door drie generaties Hammingh gerund. Egbert Hammingh junior en zijn vrouw Fenna Hammingh-Zwartsenburg waren de laatsten van de familie. Vanaf 1993 wordt het café gerund door Bert Lange en Margriet van der Spek, meldt RTV Noord. De familie Hammingh bezat naast het café ook een scheepsloperij. Een keer per jaar, op de zogeheten ‘Bouldag’, werd het sloophout afkomstig van dit bedrijf geveild in het dorp en herbruikt voor het bouwen van huizen en dergelijke.

Naast een sfeervol café met toegang tot terras aan het water, bestaat de gelegenheid ook uit een restaurant en mogelijkheden tot overnachten in de Doorrit of het Brugwachtershuis. Bovendien biedt het bedrijf verschillende locaties aan voor zaalverhuur.

De feestelijkheden zijn nog niet afgelopen; op 24 juni zal er nog een midzomerfeest plaatsvinden maar ook in de rest van het jaar is men welkom voor amusante activiteiten in het café aan de dijk. Meer informatie hierover op www.cafehammingh.nl.

Foto: Facebook Café Hammingh

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer