fbpx

Al meer dan tachtig Groninger horecabedrijven sluiten zich aan bij waardebon actie #helpdehoreca

Het zijn bijzonder zware tijden voor de horeca- en evenementenbranche die inmiddels zijn tweede week van ‘lockdown’ ingaat en tot 1 juni 2020 gesloten blijft voor publiek (op afhaal- en bezorging na). Dat dit ondanks diverse overheidsregelingen grote impact heeft voor horecaondernemers en hun gasten is goed te merken in het straatbeeld. Donkere- en lege uitgaansstraten, stille kroegen en lege tafels in restaurants en eetcafés en voor sommige ondernemers een compleet opgedroogde omzet.

Blijf vooral in contact met je gasten
De unieke situatie waar ons land (en de wereld) zich momenteel in bevindt door het coronavirus zorgt ervoor dat iedereen moet omschakelen en een weg vinden om het ‘normale’ leven enigszins voort te zetten. Tal van leveranciers, brouwers en brancheverenigingen komen daarom met steunmaatregelen om de horeca- en evenementenbranche te ondersteunen. Daarnaast schakelen veel ondernemers over naar tijdelijke- of nieuwe bedrijfsconcepten om toch omzet te kunnen genereren en contact te houden met de gasten en juist dat contact houden met gasten is hard nodig om de crisis door te komen en de periode daarna.

Help de horeca KHN Horecagroningen.nl

KHN
Zo komt brancheorganisatie Horeca Nederland met tal van mogelijkheden voor ondernemers, waaronder een waardebon voor gasten. Met de actie #helpdehoreca kunnen horecaliefhebbers waardebonnen kopen van hun favoriete horecazaak. Ondernemers kunnen zich gratis aanmelden en gratis meedoen met de actie op: Aanmelden. Aan het einde van elke maand wordt het bedrag aan gekochte waardebonnen voor jouw zaak uitgekeerd op het rekeningnummer dat is ingevuld bij het aanmelden van jouw horecazaak. De bonnen zijn in feite een vooruitbetaalde reservering. Deze actie loopt zolang de Nederlandse horeca door de coronacrisis gesloten blijft en de waardebonnen zijn onbeperkte tijd geldig.

Groningen
Ook veel horecagroningen.nl leden doen inmiddels mee met de waardebon actie van KHN & Gifty zoals: Ribhouse Bronco, Grand Café Time Out, Brasserie de Kastanjehoeve, Café de Toeter, De Kleine Heerlijkheid, Grand Café Groningen, Land van Kokanje, Zwarte Schaap, Restaurant café Hooghoudt, Hemingway’s Cuba, Pizzeria Contini, Javaans eetcafé, Restaurant Voilà, Drie Gezusters, Taveerne Rabenhaupt en Bar 1672.

Koninklijke Horeca Nederland komt verder met tips zoals: uitleg over belastinguitstel en premies bij diverse organisaties en mogelijkheden voor steunmaatregelen als: tijdelijke regeling tegemoetkoming loonkosten, extra ondersteuning zelfstandigen en zzp’ers en compensatieregelingen voor sectoren als eet- drinkgelegenheden. Meer informatie vind je op: KHN corona informatie.

Heb jij ook een tijdelijk of aangepast horecaconcept i.v.m. de corona crisis? Meld het ons dan op: joris@horecagroningen.nl

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer