fbpx

Proef de smaak (r)evolutie van het Noorden op het Gastronomie Festival

De toegang op beide festivaldagen is gratis

Liefhebbers van culinaire hapjes, streekproducten en heerlijke dranken komen op zondag 2 en maandag 3 februari 2020 geheel aan hun trekken op de eerste editie van het Gastronomie Festival in MartiniPlaza Groningen.

Een festival voor iedereen

Een nieuw culinair festival met de charme van weleer en de uitstraling van nu, dat is wat de organisatoren Bidfood, Horecagroningen en Martiniplaza voor ogen hebben. Op het tweedaagse evenement kunnen zowel particuliere als zakelijk bezoekers genieten van alles wat de horeca, de chefkok en de lokale ondernemer te bieden heeft op het gebied van gastronomie. Denk daarbij aan alles rondom: lokale kazen, wijnen, bieren, vis & vleeswaren en groenten. Daarnaast vinden er diverse food-workshops en proeverijen plaats. Ook aan kinderen is gedacht, zei kunnen zich uitleven in een feestelijke kids-area vol activiteiten.

Pasta - Fotograaf Lisa Fotios

Oude tijden herleven

De inspiratie voor het nieuwe Gastronomie Festival hebben de initiatiefnemers onder andere uit het in 2015 gestopte culinaire evenement ‘Proeven in Groningen’ gehaald. De sfeer van toen komt terug, zei het verpakt in de tijdsgeest van nu. De keuze om het festival indoor en op zondag en maandag te laten plaatsvinden is dan ook een bewuste, dat zijn de dagen dat veel horeca(ondernemers) beschikbaar zijn om mee te doen en er is geen last van weersinvloeden.

Tapas Gastronomie Festival Groningen

Wat kan je allemaal verwachten?

Slenter door de langste en gezelligste festivalstraat van Groningen en laat je verrassen door een grote verscheidenheid aan eettentjes en kraampjes. Geniet op sfeervolle thematerrassen van (h)eerlijke gerechten en live muziek. Doe actief mee aan workshops en maak o.a. je eigen eten klaar. Ontdek lokale ondernemers op de streekproducten markt en maak kennis met hapjes en drankjes waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt.

Het complete festivalprogramma wordt eind januari groots gepresenteerd aan het publiek, tot die tijd worden nieuwe deelnemers en activiteiten onthuld op de social media kanalen en website van het evenement.

De toegang op beide festivaldagen is gratis

Gastronomie Festival

  • Datum: zondag 2 en maandag 3 februari 2020
  • Openingstijden: zo 2 feb van 13:00 uur tot 21:00 uur / ma 3 feb van 11:00 tot 18:00 uur
  • Locatie: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2, 9727 KB Groningen

Website: www.gastronomiefestival.nl
Facebook: fb.com/gastronomiefestival
Instagram: instagram.com/gastronomiefestival

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer