In hartje Poelestraat, op nummer 29, opent volgende maand Ntourage; een nieuwe horecazaak die belooft de lat in Groningen weer een stukje hoger te leggen. Ondernemer Marcel Levee werkt er al ruim vijftien maanden aan: een dynamisch concept waar eten, cocktails en beleving naadloos in elkaar overvloeien. ‘We willen een avond neerzetten die je niet snel vergeet.’


Van diner naar cocktailbar
Het idee is even eenvoudig als ambitieus: gasten beginnen de avond met een diner in een bistro setting en lopen daarna zo door naar een cocktailbar met DJ. ‘Geen statisch verhaal,’ legt Marcel uit. ‘Het moet dynamisch zijn. Eerst goed eten en drinken, daarna langzaam opgaan in de muziek en de sfeer.’ Bij de gerechten wordt gedacht aan een internationale bistrostijl met luxe accenten: oesters, sashimi en verfijnde kleine gerechten die aansluiten bij champagne per glas. Dat moet een complete avond opleveren.


Onbescheiden interieur en totale beleving
Voor het interieur werkte Marcel samen met bureau Too Many Agencies, bekend van meerdere prijswinnende horecaconcepten. Het resultaat wordt een uitgesproken design met verschillende sferen per ruimte. ‘Het wordt een soort reis,’ zegt hij. ‘In elke hoek ervaar je iets anders. Ik hoop dat gasten de tijd vergeten en het gevoel hebben écht uit te zijn.’ Muziek speelt daarin een belangrijke rol. Tijdens het diner blijft de akoestiek in balans, zodat er gesprekken kunnen worden gevoerd zonder over de muziek heen te hoeven schreeuwen. Later in de avond nemen disco-house en Ibiza-vibes het over, en verandert het restaurant langzaam in een levendige cocktailbar.


Publiek en openingstijden
De zaak richt zich bewust op een iets ouder publiek dat niet tot diep in de nacht uitgaat. Daarom is de keuze gemaakt om van donderdag tot en met zaterdag open te zijn. ‘Het past bij dit publiek om de avond samen te beginnen en ook samen af te sluiten,’ vertelt Marcel. ‘Vroeg pieken is het nieuwe afteren’. Op termijn volgen er themabrunches op zondag, variërend van een dragshow tot een culinaire kreeftendag of een Italiaanse editie met bijpassende wijnproeverij. ‘Dat worden echt events waarvoor je van tevoren reserveert.’

Nieuwe energie voor de Poelestraat
De Poelestraat staat bekend als studentenstraat, maar Marcel ziet juist een verschuiving. ‘Het hele Poeleplein is een mooi palet van verschillende zaken geworden. Met nieuwe concepten als Dukes of Tokyo en andere initiatieven ontstaat er diversiteit. Ik denk dat we daar met ons concept mooi in passen.’

Meer informatie op www.ntourage.nl. Geopend van donderdag t/m zaterdag van 17.30u – 02.00u.
© Horeca Groningen — Tekst & foto’s mogen niet zonder schriftelijke toestemming worden overgenomen. Citeren met bronvermelding is toegestaan.



