fbpx

Cantina Mexicana en Tapasco overgenomen door groeiende horecaondernemer

Binnen zeven maanden heeft horecaondernemer Michel Zwart zijn aantal zaken uitgebreid van twee naar vijf. In oktober 2016 nam de exploitant ‘t Zwarte Schaap onder zijn hoede, maar sinds afgelopen april kan hij ook Cantina Mexicana en Tapasco rekenen tot zijn zaken. Wat is zijn plan?

Zwart was naar eigen zeggen van plan niets nieuws te gaan doen in 2017, maar werd verrast door het nieuws dat Henri van Wermeskerken de twee zaken te koop had gezet. Zijn twijfels duurden niet lang en de investeringen waren al gauw compleet. De restaurants draaien nu verder onder de naam van Michel Zwart, de panden blijven echter nog eigendom van Van Wermeskerken.

Goed lopende concepten

Op de vraag of de nieuwe eigenaar zelf graag in de zaken komt, antwoordt hij volmondig “Ja! Vooral voor het sfeertje.” Zwart noemt daarom ook niet veel te willen veranderen aan de goed lopende concepten. Cantina Mexicana staat bekend als een mooi stukje Mexico aan de Vismarkt en is erg populair onder de Groningers. Tapasco, een succesvol tapasrestaurant, ligt er vlak achter aan de Haddingedwarsstraat. De restaurants worden verbonden door de grenzende dakterrassen. De terrassen kunnen gezamenlijk zo’n 300 man plek bieden om te dineren in de buitenlucht.

Kruidentuin op dakterras van Cantina Mexicana

Veranderingen

Enkele opknapwerkzaamheden zullen wel worden verricht. Er zal hier en daar wat nieuw meubilair komen en de barren en tapzuilen worden vernieuwd, inclusief een breder bieraanbod. Op het dakterras van Cantina Mexicana bloeit een royale kruidentuin onder leiding van werknemer Koos met de bedoeling om nog meer verse, eigen geoogste ingrediënten in de menukaart op te nemen. Op zaterdagen kunnen de gasten hoogstwaarschijnlijk genieten van livemuziek tijdens een Mexicaanse hap.

Verder wil de zakenman extra aandacht schenken aan de websites door middel van video’s en dronebeelden. “We willen het feestje wat we binnen hebben, naar buiten brengen.” Aldus Zwart. Daarnaast is hij bezig met het bedenken van een concept waardoor hij zijn bedrijven kan linken en de gasten kennis te laten maken met de andere zaken. Men kan waarschijnlijk binnenkort een transportdienst verwachten in de vorm van een bakfiets waardoor men via een mooie route op een snelle manier bij bijvoorbeeld Louis XV of El Txoko kan zijn.

Toekomst

Op de vraag of Michel Zwart zichzelf in de toekomst nog meerdere zaken ziet overnemen, antwoordt hij met volle overtuiging: “Ja, absoluut.” Misschien al wel sneller dan we zullen verwachten.

Cantina Mexicana

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer