fbpx

Het Zwarte Schaap weer terug als kwalitatief eetcafé

Na acht jaar is ’T Zwarte Schaap weer terug in de handen van eigenaar Michel Zwart. “We brengen het eetcafé weer terug naar het Schuitendiep.” Het eetcafé gaat terug naar de basis maar met meer kwaliteit. Horecagroningen.nl ging langs en raakte in gesprek met de eigenaar en zijn bedrijfsleider Roline van Dam.

“Acht jaar geleden was dit pand al in onze handen, toen vond ik het al prachtig. Het was een goed eetcafé met een groot terras en gunstige ligging wat betreft de zon. Het bedrijf loopt bovendien al tien jaar goed.” Noemt Michel Zwart, net als van ’T Zwarte Schaap ook eigenaar van Louis XV en El Txoko. Het bedrijf is toen overgegaan naar een andere eigenaar; in die tijd nam het pand meer vorm aan van een restaurant.

Anno 2016 wordt het toch echt weer een eetcafé. De charmes van het klassieke, donkere interieur met grote bar en knusse zitjes wordt weer benadrukt. Maar deze worden in de toekomst ondersteund met innovatieve aspecten zoals een rijpingskast voor het vlees, vele nieuwe (speciaal)bieren en de kenmerkende Josper houtskoolbarbecue in de keuken.

Zo duur als je zelf wilt

“We gaan ons daarnaast meer richten op studenten,” aldus Roline van Dam, “naast de dagelijks wisselende Herdershap hebben we nu de variërende studentenhap voor maar €9,50.” Ook is er straks keuze uit vijftien bieren van de tap en maar liefst 50 bieren op de fles. De uitgebreide keuze uit verschillende wijnen en onze foodpairsuggesties zijn daarnaast een mooie toevoeging. “Je kunt het hier zo duur maken als je zelf wilt”.

Zwarte Schaap bar interieur

Toegankelijkheid

Een keer in de twee maanden zal de Vindicatband hier zijn swingende klanken overbrengen, maar ook ’s weekends zal er vaker livemuziek in onder andere het popgenre te horen zijn. “Dat soort ideeën vind ik mooi. Ik werk graag samen met mijn team en we willen ook allemaal blijven innoveren.” Zegt Zwart. “Het fijne aan mijn mensen is dat ze ontzettend gastvriendelijk zijn, maar wel op een informele manier. Zo hoort dat voor mij hier: het is de charme van het toegankelijk eetcafé.” Roline en collega Amir gaan de zaak runnen.

Zwarte Schaap interieur beeldjes

Toekomst

De nieuwe tapzuilen worden binnenkort verwacht, eveneens als de rijpingskast en het interessante glaswerk van bier en cocktails wat de gasten op spectaculaire ideeën moet brengen. De Hooizolder zal worden opgeknapt en volgend jaar zal het terras worden voorzien van hoge tafels met heaters. In de lente en zomer kan men ook genieten vanaf het water met een volledig verzorgde sloeptocht door de grachten van Groningen.

Dagelijks is men welkom voor een lekker drankje, een wekelijks wisselend driegangenmenu (€23,50), een studentenhap, een Herdershap of een feest, receptie of vergadering op de Hooizolder. ’T Zwarte Schaap is iedere dag van 15:00 tot 22.30 uur geopend. Kijk voor meer informatie op de website of Facebook-pagina.

Zwarte Schaap interieur

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer