fbpx

Zilver tijdens Concours International de Lyon voor Brouwerij Groninger

Afgelopen 24 maart 2018 ontving Brouwerij Groninger een zilveren medaille voor hun Oerspelt Weizen tijden het Concours International de Lyon. Vorig jaar ontving de brouwerij een medaille voor hun Spelt Pale Ale.

Concours International de Lyon

Het Concours International de Lyon is een jaarlijks terugkerende wedstrijd, waarin internationale proevers (sommeliers, restaurateurs, producenten en consumenten) de beste wijnen, bieren en zwaar alcoholische drank kiezen.

Brouwerij Groninger

Brouwerij Groninger is opgericht in 2015. Het team bestaat uit zes heren en één dame. Waaronder onze brouwers, Marco Attema, Sander Jochems en onze brouwmeester, Jan Tijs Sijbring. Deze laatste benadert bier op een wetenschappelijke manier, kent de historie van bier en de origine van recepten. Binnen Groninger noemen we hem de bierprofessor (wat hij zelf gelul vindt). Nadat ze jarenlang samen hebben gebrouwen bij het Biergilde Groningen besloten ze hun hobby uit te breiden door zelf een brouwerij te starten.

Ook het vermelden waard is dat we in ons team een Groninger boer hebben. Hero Havenga de Poel is mede eigenaar van akkerbouwbedrijf Landgoud in Kloosterburen. Hier komt onze spelt, hop en vlierbloesem vandaan.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer