Wijnsteijn, de nieuwe Groningse wijnbar


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

In het pand aan de Kleine Pelsterstraat 7 vestigt zich vanaf december 2015 Wijnsteijn. Een wijnbar die afgelopen donderdag 21 april 2016 officieel geopend is. Met meer dan 50 wijnen die per glas zijn te bestellen is iedereen hier welkom om in het weekend te genieten van een passende wijn naar keuze.

Met het idee dat de meeste mensen altijd wel een beetje weten waar ze zin in hebben, maakt de bar gebruik van een groeperingsconcept. Er zijn acht groepen wijnen waaruit men kan kiezen onder de namen ‘easy’, ‘mellow’, ‘rich’, ‘rosé’, ‘bubby’, ‘blush’, ‘smooth’ en ‘deep’. Wanneer een categorie is gekozen, kan er gekeken worden naar de druif of de regio van herkomst.

Eigenaren
Eigenaresse Henriet Haaijer-Romp had samen met haar man Roelof Haaijer vijf jaar lang Paviljoen Meerzicht in Midlaren, echter kon dit niet voor hen uit in de winter. Het stel zocht daarom een interessante nevenactiviteit in de binnenstad van Groningen. Zo begonnen ze een wijnwinkel in de Ebbingestraat, maar kwamen er later achter dat hier geen horecabestemming op zat. Toen het pand van voormalig café Marleen op het pad kwam, waren ze er snel over uit, hier komt de wijnbar. Naast Wijnsteijn is het stel ook eigenaar van het Grand Café Zuidlaren.

Runnen
Het koppel zal daarom zelf de wijnbar niet runnen, “dat hebben we uitbesteedt aan Jarco en Judith.” De een student Bedrijfskunde en de ander net student af. “Jarco kwam met het idee om Wijnsteijn officieel te openen, daar hadden we zelf nog helemaal niet bij stil gestaan.” Aan hen wordt de gelegenheid dus wel toevertrouwd. De eigenaresse noemt zelf dat 50 open wijnen wel een groot aantal is, maar omdat het stel iedere zondagochtend de Kleine Pelsterstraat bezoekt, kunnen ze de open wijnen die niet opgegaan zijn zo weer meenemen naar de horecazaak in Zuidlaren.

Aanbod
De kleurrijke wijnbar richt zich met name op studenten. Vriendengroepen, maar ook bedrijfsuitjes en afstudeerborrels zijn welkom bij de wijnproeverijen in Wijnsteijn. Happerijen zijn geselecteerd op de snelle manier van klaarmaken, dus men hoeft nooit lang te wachten op een versnapering naast de wijn. De wijnen kunnen vervolgens gekocht worden via de online webshop.

Inrichting
Het etablissement beschikt over twintig zitplekken, zowel hoog als laag met aan de rechterkant een gekleurde bar en in het midden van een zaak een grote werkbank. De vormgeefster van het logo van Wijnsteijn bedacht de ondertitel ‘Wijnburcht van Groningen’ met in het logo een kleine verwijzing naar een vos; het dier wat zich huist in een burcht.

Meer informatie
Wijnsteijn is van donderdag tot en met zaterdag van 17:00 – 00:00 uur geopend en voor iedereen toegankelijk. Afspraken, feesten en borrels zijn de hele week door in overleg mogelijk. Kijk voor meer informatie op de website.

wijnsteijn
Gevel Wijnsteijn, Kleine Pelsterstraat 7
Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer