fbpx

Wansmakelijk Goed #2: Irréversible

Wansmakelijk Goed is terug! De tweede editie is een feit. Eerlijk is eerlijk, het heeft eventjes geduurd, maar dan heb je ook wat. Na een uitverkochte eerste editie keren ze terug met het meesterwerk Irréversible, van regisseur Gaspar Noé (Enter the Void, Love). Deze film gaat zonder twijfel door merg en been en getoond op het witte doek staat dit zonder meer gelijk aan een unieke ervaring. Voorafgaand aan de film is er een Engelstalige inleiding van dr. Miklós Kiss (Assistent Professor in Film and Media Studies op de Rijksuniversiteit Groningen) over ‘The Effect of Inverse Narration’.

Bij Wansmakelijk Goed worden er films vertoond die niet altijd even prettig bij het (grote) publiek vallen. Van buitengewoon slecht tot grandioos goed; alle avonden staan in het teken van ”wansmaak”. Of het nu gaat om smerige ‘gore’, verbazingwekkend foute b-films, of juist om onconventionele, lugubere meesterwerken. Van horror, tot drama, tot komedie. Wansmakelijk Goed vindt het allemaal fantastisch en selecteert daarom de verrukkelijkste kost voor de wansmaakpapillen!

Film

Deze editie wordt er een ander deel van het wansmakelijk-spectrum belicht, met een film die binnenkomt als een regelrechte mokerslag. Tijdens de screening op het 55ste Cannes Film Festival liepen er maar liefst 250 man weg uit de zaal. “This is a film that people love or hate, but it’s good to have these kinds of extremes”, aldus Monica Belluci, de hoofdrolspeelster van de film.

Verhaal

In het verhaal volgen wij Marcus (Vincent Cassel) op een wraaktocht samen met zijn vriend Pierre (Albert Dupontel). Het duo is zoekende naar de dader van de ronduit gruwelijke praktijken waarvan Alex (Monica Belluci), de vriendin van Marcus, het slachtoffer is geworden. Degenen die bekend zijn met Noé’s repertoire weten dat hij niet bang is om grenzen te overschrijden en dat is dan ook precies wat je te zien krijgt in deze huiveringwekkende film. De tocht die zich afspeelt in de Parijse straten wordt vormgegeven door kenmerkend Gaspariaans camerawerk, waarvan de schokken en rotaties je het gevoel geven in een grandioze trip te zijn beland.

Laat je meevoeren in deze hypnotiserende nachtmerrie die met zijn extreme rauwheid een intens krachtige film verwezenlijkt die je raakt en waarschijnlijk nooit zult vergeten.

Dinsdag 22 mei om 20:30 in Vera Zienema – Vera Groningen, Oosterstraat 44 (facebook evenement)

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer