fbpx

Sint Pannekoek 2017 in de startblokken

Het is alweer zover: Sint Pannekoek! Vandaag op woensdag 29 november wordt het feest gevierd in The Big Building in Groningen. Sint Pannekoek is bedacht door stripverhalenmaker Jan Kruis, in één van de stripverhalen over het gezellige doorsneegezin van Jan, Jans en de Kinderen. Naast het eten van pannenkoeken, wat op zichzelf al een feestje is, heeft de organisatie een uitgebreid programma voor jong én oud om het festijn heen bedacht. Nog leuker: de entree is gratis en voor de pannenkoeken bepaal je zelf wat je betaalt en de gehele opbrengst gaat naar het goede doel. Dit jaar is dat ‘Smakelijk Lezen’ een initiatief van Humanitas om laaggeletterdheid tegen te gaan. Het feest is ook op 26 andere locaties te bezoeken in Groningen.

Join the Pipe

Eerder berichtte Sint Pannekoek al over een bijzondere samenwerking met Bax bier. Met behulp van deze Groningse brouwers is een speciaal biertje in het leven geroepen, dat alleen op 29 november in The Big Building verkrijgbaar is. Voor de mensen die liever geen bier drinken is Sint Pannekoek Groningen een andere leuke samenwerking aangegaan: met Join the Pipe. Dit is een organisatie die zich inzet voor het promoten van het drinken van kraanwater. Hier in Nederland is het kraanwater even goed of misschien wel beter dan dat uit een vervuilende wegwerpfles. Maar dat is niet overal op de wereld het geval. Join the Pipe zet zich in om in andere landen schoon en veilig drinkwater uit de kraan te realiseren.

Join the Pipe steunt Sint Pannekoek Groningen met een eigen (herbruikbare) drinkfles. Mét Catootje er op, natuurlijk. De speciale drinkflessen zijn alleen tijdens Sint Pannekoek te koop in The Big Building. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Join the Pipefles met Catootje

Activiteiten

Alsof pannenkoeken eten met de mensen die je liefhebt niet al leuk genoeg is, staan er ook weer allerlei toffe activiteiten op de planning. Bezoekers van jong tot oud kunnen hun kunsten vertonen op diverse springkussens. Bovendien kunnen er stopmotionfilmpjes worden gemaakt met Viesueel Geweld. Met de photobooth van Omapost kan je een foto van jezelf versturen als kaart, naar bijvoorbeeld je oma (of opa, of iemand anders natuurlijk). Humanitas district Noord organiseert voorleessessies en verkoopt tweedehands kinderboeken voor het goede doel. Theatermakers zullen hun kunsten vertonen, er zijn spelletjes van WirWar en voor de kleintjes is er weer de befaamde Wobbel Playground.

Daarnaast is er een minimarkt met allerlei (h)eerlijke producten die vaak uit de regio komen. Denk daarbij aan pannenkoekenmeel uit de korenmolen van Joeswert, jam van Afke en nog veel meer. Dat, en meer, is er met Sint Pannekoek te beleven in The Big Building. Kijk voor de actuele en complete programmering op www.sintpannekoekgroningen.nl bij ‘programma hoofdlocatie’.

Andere locaties

Inmiddels doen alweer héél veel andere locaties mee. In Groningen is Sint Pannekoek enorm gegroeid en wordt het op meer dan 25 locaties gevierd. Daarnaast zijn er negen locaties in Zuidlaren, Coevorden en Wijchen die zijn aangehaakt om het feest nog groter te maken.
Op de website is een compleet overzicht te vinden van al deze Sint Pannekoeklocaties. Op veel plekken wordt bovendien naast het eten van pannenkoeken ook andere activiteiten georganiseerd. Ontdek het op www.sintpannekoekgroningen.nl
Sint Pannekoek wordt gevierd op woensdag 29 november tussen 12.00 en 20.00 in The Big Building, Achterweg 1, dat zich achter het hoofdstation bevindt. Wees welkom!

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer