fbpx

Noisia Invites: Pendulum, Posij en Mefjus

Koningsnacht 2018 in De Oosterpoort

Het is inmiddels een mooie traditie geworden: de Groninger drum & bass helden van Noisia hosten als vanouds Noisia Invites tijdens Koningsnacht in De Oosterpoort. Ook dit jaar nemen Thijs, Martijn en Nik een fijne lijst aan artiesten mee. Samen met Pendulum, Mefjus + Maksim, DotCrawl, Posij, Former, The Outsiders en WERC speelt Noisia in eigen stad.

Noisia

Origineel, emotioneel en intens. Dat is de muziek van Noisia. Het trio uit Groningen heeft in 10 jaar tijd een wereldwijde reputatie opgebouwd vanwege hun ongeëvenaarde technische skills. Noisia staat al jaren wereldwijd aan de top van drum & bass scene. Hun muziek overstijgt het genre en is onder meer te horen in games en trailers van Hollywood blockbusters. Nik Roos, Martijn Sonderen en Thijs de Vlieger maakten remixes voor onder meer Skrillex, Labrinth, deadmau5 en The Prodigy, gewoon vanuit hun studio in Groningen. Noisia speelt doorgaans over de hele wereld, maar op 26 april weer in eigen stad.

Pendulum (DJ-set)

Na vele jaren aan de top is de Australische drum & bass formatie Pendulum nog altijd één van de grootsten op aarde. Een sieraad voor de scene zou je kunnen zeggen. Als er behoefte is aan een ultieme partysfeer, staan DJ Paul ‘El Hornet’ en MC Verse paraat om de tent vakkundig af te breken met een intense set. Noisia Invites op z’n best!

Mefjus + Maksim MC

Elk geluid dat je hoort in een Mefjus-release, de toon, textuur, dynamiek en het design wordt door hem geproduceerd. Geen voor de hand liggende ingrediënten, geen sample packs. Natuurlijk kan hij Beëlzebub zelf uit een sample toveren, maar Mefjus staat voor venieuwing. Met MC en hypeman Maksim op de microfoon is het feest aan vanaf de eerste tune die door de speakers pompt.

DotCrawl

DotCrawl is een samenwerking tussen Thijs van Noisia en draaitafel-virtuoos YoVinyl uit New York. Het project is nieuw en daarom zal de set voor de meesten een verrassing zijn, maar één ding is zeker: we hebben te maken met de absolute top.

Posij

Groninger Frank Post, beter bekend als Posij, werd door niemand minder dan Noisia zelf ontdekt. Hij gebruikt zijn scherpe gehoor voor het produceren van experimentele tracks met precies de juiste hoeveelheid chaos. Zijn frisse en unieke kijk op bassmuziek wordt gewaardeerd door namen die er toe doen, Posij is dan ook één van de boegbeelden van een nieuwe generatie experimentele bassmuziek producenten.

Former

Former stond eerder al op Noisia Invites en dat is niet voor niets. “Een rapsodie van neurohop, drumstep en electro.” Met die woorden wordt de sound van deze producer/dj uit Groningen beschreven. Op een brakke computer maakt hij een mix van neuro/drumstep/drum & bass-gerelateerde muziek en aanslaan doet het! Zijn recente collab met Noisia Pleasure Model is een mooi voorbeeld.

The Outsiders

De schoolvrienden Jozef van der Veen en Roeland Rijnberk vormen samen het drum and bass producers- en dj-duo The Outsiders. Deze jonge honden uit Leiden zijn nog maar 16 en 17 jaar oud. Toch brachten ze in januari al hun tune Abductors uit op Outlines 2, een verzamelaar van Invisible Recordings, het label van Noisia. Op 26 april laten ze zien wat ze live waard zijn!

WERC

De visuals worden deze avond verzorgd door het Groninger kunstenaarscollectief WERC. Er is één ding dat de mannen van WERC gemeen hebben: de drang om nieuwe dingen te ontdekken. Grenzeloos enthousiasme en de overtuiging dat licht ‘art’ is, maken WERC tot een unieke partner. Als je eerder naar Noisia Invites in De Oosterpoort bent geweest, ken je hun werk!

Koningsnacht in Groningen

Kortom, er is geen betere manier om de verjaardag van Koning Willem-Alexander te vieren dan met de meedogenloze beats en basslines van Noisia en kompanen.

Noisia Invites
Donderdag 26 april | 22:00 uur – 5:00 uur
De Oosterpoort
€ 23,00 (incl. € 3,00 servicekosten)
Tickets en meer info

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer