fbpx

Kayak, Bert Hadders & Joost Dijkema en Hail Gewoon naar Bevrijdingsfestival Groningen

Programma Podium Noord bekend gemaakt

Daarnaast zijn Lucas & Gea, Harm Tabak, Merulsa, Irene Wilkens & Sikkom Kult, Lars Koehoorn & band en Los Cascos bevestigd voor Bevrijdingsfestival Groningen. Dit is zojuist bekendgemaakt door partner RTV Noord, in het bijzijn van Tamme Kamminga, oprichter van Hail Gewoon, en programmeur Rolf Schreuder in het programma Karel op Noord.

Kayak

De band Kayak werd in 1972 opgericht door Ton Scherpenzeel. Hij is het enige originele bandlid die nog meespeelt. De band bestaat verder uit Groningse zanger Bart Schwertmann, gitarist Marcel Singor, basgitarist Kristoffer Gildenlöw en drummer Hans Eijkenaar. In 2018 kwam het album Seventeen uit wat veel positieve recensies opleverde en een hoge notering in de hitlijsten.

Bert Hadders & Joost Dijkema

De afgelopen tien jaar was Bert Hadders voorman van de Nozems, waarmee hij vele noordelijke hits scoorde. Nummers als ‘Poolse Bruid’, ‘Woar Blift De Zummer’ en ‘Elvis, Keuning Van De Bunermond’ zijn niet meer weg te denken uit de Veenkoloniale canon. Samen met gitarist/banjospeler Joost Dijkema bracht hij onlangs de Cd ‘Kokeleko’ uit. Op deze plaat slaat het duo een andere weg in: folk-achtige nummers over moord, stakingen, Groningse raketten en de liefde. Twee mannen met gitaren en een hoop sterke verhalen. Bert Hadders is Ambassadeur van de Vrijheid op Podium Noord.

Hail Gewoon

Het is dit jaar 30 jaar geleden dat de band Hail Gewoon werd opgericht. Na vijf albums en honderden optredens kondigde de band in 2013 aan te stoppen. Speciaal voor Bevrijdingsfestival Groningen pakken de muzikanten hun instrumenten na 6 jaar weer uit de kast en treden ze in originele bezetting op. Programmeur Rolf is erg blij met de wederopstanding van deze band: “Speciaal voor dit festival komen ze in originele bezetting. Daarnaast zijn we erg trots op de jonge talenten zoals de 16-jarige Merulsa en Lars Koehoorn, die dit jaar voor het eerst met zijn eigen band komt”

Ook Lucas & Gea, Harm Tabak, Irene Wilkens & Sikkom Kult en Los Cascos staan op 5 mei op Podium Noord om de vrijheid te vieren.

Meer programma

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 acts, verspreid over 6 podia. Naast muziek biedt het festival ook verdieping. Zo zijn er diverse Vrijheidscolleges, is er het 5voor5moment en worden er in aanloop naar 5 mei diverse andere activiteiten georganiseerd rondom vrijheid met als thema ‘In vrijheid kiezen’. Het festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer