fbpx

Emancipator Ensemble naar Groningen

De kleine zaal van De Oosterpoort verandert op 6 november in een grote lounge-room. Want wie naar de muziek van dj-producer Emancipator luistert en internet afstruint naar omschrijvingen van zijn muziek, komt onherroepelijk uit bij termen als mellow, warme sfeer, behaaglijke melodieën, organische en tegelijk dynamische muziek.

IJzingwekkend goed

Douglas Appling, beter bekend als Emancipator, brak in 2006 als negentienjarige door met zijn ijzingwekkende sfeeralbum Soon It Will Be Cold Enough. Hij verbindt daarop elektronische dancemuziek met hiphop en klassieke muziek. Net als het drankje Rivella misschien een beetje vreemd, maar wel lekker: zo weet Emancipator een fantastische balans te vinden tussen symfonische melodieën en downtempo beats.

Baralku

Deze fusion van allerlei stijlen en instrumenten is ook te horen op de vervolgalbums Safe In The Steep Cliffs, Dusk To Dawn en Seven Seas, waarop Emancipator een kleurrijk boeket van dromerige melodieën laat horen. Op zijn laatste album Baralku uit 2017 laat hij zijn kenmerkende downtempo hip-hop beats horen met vleugjes wereldmuziek, jazz, folk en klassiek.

Als in een hangmat op een tropisch eiland

Genoeg pit dus, die muziek van Emancipator. Terwijl hij het publiek met zijn relaxte, kalmerende muziek naar een hangmat op een tropisch eiland of een hottub met een goed glas wijn voert. Plekken waar een mens graag vertoeft en dat maakt De Oosterpoort de place-to-be op deze novemberavond, als Emancipator langskomt met zijn liveband.

Emancipator Ensemble
Di 6 nov | 20.00 uur
De Oosterpoort
€ 19,50 (inclusief € 2,50 servicekosten)
Tickets en meer info

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer