fbpx

BLØF naar Groningen

In november verandert de grote zaal van De Oosterpoort in een zee van deinende en meezingende bezoekers als BLØF langskomt. Een blik in de Radio 2 top 2000 van afgelopen jaar bewijst dat de groep uitgegroeid is tot de meest succesvolle Nederlandse band van de afgelopen twintig jaar. Oké, The Beatles, The Rolling Stones, U2, Queen, David Bowie, ABBA en Bruce hebben meer noteringen, maar met de teller op 18 sluiten Paskal Jakobsen en zijn mannen naadloos aan bij dit rijtje hofleveranciers. En wedden dat jij ze allemaal mee kunt zingen?!

Langzame start, enorme acceleratie

BLØF werd opgericht in 1992, maar het zou tot 1998 duren voor het grote publiek na ‘Liefs uit Londen’ de band omarmt om vervolgens nooit meer los te laten. Sindsdien gaat elke single en langspeelplaat steevast als een komeet door de charts. Zo’n 15 albums heeft de band nu op haar palmares en op een uitzondering na eindigen die op de hoogste positie van de Album Top 100 en kunnen de mannen om de haverklap een nieuwe platina-plaat in hun galerij bijhangen.

Welhaast tijd te kort om alle prijzen op te halen

‘Aan de kust’ groeit uit tot het onofficiële Zeeuwse volkslied, ‘Harder dan ik hebben kan’ en ‘Omarm’ behoren tot de meest gespeelde liefdesliedjes, ‘Holiday in Spain’ zet menigeen aan tot het boeken van een vakantie en bij ‘Mooie dag’ en ‘Zo stil’ wordt regelmatig een traantje weggepinkt om het verlies van een dierbare. Vrijwel alles is raak bij BLØF en de prijzenkast puilt dan ook uit met vele Edisons, Zilveren en Gouden Harpen, de Popprijs 2003, TMF Awards, 3 FM Awards en nog veel, veel meer.

AAN

Met het laatste album ‘AAN’ uit 2017 is het ook gelijk weer raak en eindigde het nummer ‘Zoutelande’ – een duet met de Vlaamse zangeres Geike Arnaert – bovenaan in de Nederlandse top 40. Telkens weer blijkt dat BLØF in al die jaren niets van haar zeggingskracht verloren heeft en misschien wel ‘Dichterbij dan ooit’ bij het publiek staat.

BLØF

Di 20 & wo 21 nov | 20.00 uur
De Oosterpoort
€ 37,- (inclusief € 3,50 servicekosten)
Tickets en meer info

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer