Bevrijdingsfestival Groningen zondag 5 mei


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Aanstaande zondag wordt de Bevrijding van Nederland groots gevierd in het Stadspark. Het Bevrijdingsfestival maakt zich klaar voor een frisse dag met veel (inter)nationale artiesten en activiteiten die in het teken staan van Vrijheid. Ondanks de weersverwachting verwacht de organisatie een drukbezochte editie.

Programma

Met grote artiesten als Crystal Fighters, MY BABY en Tom Walker heeft het festival opnieuw een prachtige line-up. Ook op de podia buiten de Drafbaan is er veel te zien en te doen. Zo geeft Charles Groenhuijsen een Vrijheidscollege, kunnen kinderen meedoen aan Expeditie Verzet en is er aandacht voor de Europese Verkiezingen op 23 mei in de European Village.

“Er staan top artiesten geprogrammeerd op ons festival, maar we vinden het ook belangrijk om stil te staan bij de vrijheid. Wat betekent dit en hoe zorgen we er met zijn allen voor dat we onze vrijheid behouden? Daarom hebben we naast muziek heel veel andere activiteiten, ook voorafgaand aan 5 mei. Zo gaf Dieuwertje Blok een Vrijheidscollege aan bijna 600 basisschoolleerlingen. Op die manier proberen we juist de jonge generatie bewust te maken van onze vrijheid. Volgend jaar is het 75 jaar bevrijding. Dan gaan we hier nog meer mee doen”, aldus Diederik van der Meide, festivaldirecteur.

Terrein op de schop

Het festivalterrein is dit jaar anders ingedeeld. Er zijn geen podia meer in het voorpark – alle podia verplaatsen naar de westzijde van de ring. Hiermee is er minder geluidsoverlast voor omwonenden en is er meer ruimte voor publiek. Ook is het logischer om gebruik te maken van de ingang bij woonboulevard Vesta en de tunnel nabij MartiniPlaza. Hiermee verwacht de organisatie minder drukte op de Concourslaan.

Pin Only

Dit jaar zijn er geen plastic munten meer verkrijgbaar op het festival. Alle bezoekers betalen eten en drinken met hun pinpas. Bezoekers die alleen contant geld hebben kunnen op de Drafbaan of bij de Kids Area/Weide Wereld een betaalkaart aanschaffen en hier contant geld op zetten.

Weersverwachting

Na een zonnige editie in 2018 zijn de voorspellingen dit jaar anders.

Naar verwachting wordt het 10 graden.
“We raden bezoekers aan zich warm te kleden. Ook een regenponcho kan handig zijn”,
aldus de organisatie.

Het hele programma is te zien op de website www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl

Timetable 2019 BF050

 

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer