fbpx

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert eerste namen

Dotan, Jungle by Night en Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox bevestigd voor Bevrijdingsfestival Groningen

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert Dotan, Jungle by Night en Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox als eerste namen voor het jaarlijkse evenement in het Stadspark. De artiesten spelen 5 mei allen op het hoofdpodium. Het gratis festival valt dit jaar op een zaterdag.

Dankzij hitsingles Home en Hungry groeide Dotan in 2014 binnen een jaar uit van huiskamerartiest tot headliner van een uitverkocht Ziggo Dome in Amsterdam. Sindsdien tourt hij door het hele land met zijn 7 Layers Sessions, waarbij hij talentvolle singer-songwriters een podium biedt. Zijn nieuwe single Bones vormt de introductie tot een nieuwe sound, waarbij Dotan teruggaat naar de basis.

Het Amsterdamse Jungle by Night heeft met shows op Fuji Rock in Japan, Sziget, Glastonbury, Pinkpop, Lowlands en Montreal Jazz inmiddels een ijzersterk cv opgebouwd. De swingende mix van afrobeats, ethiobreaks, cumbia en psychedelica neemt luisteraars dieper mee de muzikale jungle in. Onlangs maakte de negenkoppige band een eigen multimedia-tour voor het Van Gogh Museum.
Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox hijst hits variërend van Justin Bieber en The White Stripes tot Radiohead en Lady Gaga in een stijlvol retro-jasje. Jazzpianist Scott Bradlee is een ware muzikale kameleon die zijn hand niet omdraait voor doo-wop, ragtime, bluegrass, swing, Motown-soul, smooth jazz en alles daartussenin. De vintage covers resulteerden al in ruim 3 miljoen Youtube-abonnees en meer dan 900 miljoen views.

Meer programma

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 acts, verspreid over 6 podia. Het festival staat bekend om haar kwalitatieve line-up, bestaande uit een sterke combinatie van gevestigde en veelbelovende acts uit binnen- en buitenland. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘Geef vrijheid door’. Het festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer