fbpx

Australische deelname aan tweede editie van speciaalbier festival “Hop! Into the Grain”

Hop-liefhebbers hebben het goed in Groningen, er zijn befaamde plaatselijke brouwerijen en gerenommeerde speciaalbier cafés. Een mooie aanvulling hierop is ”Hop! Into the Grain”, een gemoedelijk Craft beer & Music festival bij EM2 op het voormalig Suikerunie terrein. Hop! Into the Grain is een festival waar de passie voor bijzondere speciaalbiertjes en muziek in een fijne sfeer samenkomen.

Kwaliteit boven kwantiteit

Het festival onderscheidt zich door de samenstelling van de bier-line-up; kwaliteit boven kwantiteit. Er is gekozen voor brouwerijen met eigenzinnige smaken en technieken.
Zo komt bijvoorbeeld de Nijmeegse brouwerij ‘Nevel’ langs, bier bottelaars die als enige in Nederland werken met wilde gisting. Een internationale bijdrage is er door twee brouwerijen uit Australië: Kaiju Brewery en Moon Dog Brewery. Beide bekend om een exotische benadering van ingrediënten en smaken. Ook de spraakmakende design van hun blikken is in het oog springend. Eentje dus voor de verzamelaars. Dit in combinatie met muziek, binnen- en buitenopstellingen en de sfeervolle entourage van EM2 maakt het festival uniek in het Noorden. Op het festival komen twaalf brouwerijen, ieder met minstens vier ‘smaken’; een mooie uitdaging voor de doorgewinterde bierliefhebber. Daarnaast is er een stand met ciders en er zijn verschillende foodtrucks. Dit alles wordt opgeluisterd met muziek van Lone Wolf, Electric Hollers, Marigold Groove en 10.000 volt Blues Band.

Hop! Into the Grain is vorig jaar opgezet door Justin van Akkeren van Just in Beer, een speciaalbierwinkel in de Folkingestraat. Deze editie is er een samenwerking van twee ondernemingen uit de stad Groningen waarbij EM2 voorziet in de programmering en een sfeervolle inrichting.

Hoe werkt het?

De brouwerijen hebben ieder een stand met verschillende biertaps. De bezoeker krijgt bij de entree een ‘proefglas’ vervolgens kan er tegen inwisseling van een munt bij de verschillende brouwerijen bier worden getapt. De brouwerijen vertellen je graag over de specifieke eigenschappen van hun gerstenat en helpen je op weg een route te vinden in het uiteenlopende landschap van de craft-beer smaken.

De reguliere ticketprijs in € 12,50. Dit is inclusief een biertje van het huis.

Zaterdag 25 mei 2019
Aanvang 15.00 – 23.00 uur
EM2, Suikerlaan 6, Groningen

Tickets

Vvk. € 12,50 (online en bij Just in Beer, Folkingestraat )
Deur € 14,00

Meer info:

www.em2groningen.nl
www.hopintothegrainfestival.nl

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer