Time Out al 40 jaar in handen van familie Jager


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

De maand juni staat bij Grand Café Time Out aan het Poeleplein Groningen vol in het teken van de 40e verjaardag van de zaak. Eigenaren Mirjam en haar broer Dick Jager (junior) organiseren de hele maand evenementen waarbij een ieder welkom is in het grand café wat ooit begon als bar dancing.

Op 1 juni 1976 begonnen ouders Dick en Jeanette Jager de Bar Dancing Time Out, vernoemd naar de bekende sportterm die door fanatieke basketballer Dick Jager op de gevel kwam te staan van Poelestraat 34, meldt het Dagblad van het Noorden. Jarenlang draaiden er echte disco- en rock ’n roll-platen van 20.00 tot 02.00 uur in de Time Out. Vanaf de jaren ’80 kwamen er steeds meer discotheken bij en besloot het stel Jager om van de bar dancing een eet- en danscafé te maken. Wat na succes in de happerijen uitgroeide tot een borrel- en eetcafé met de nog altijd bekende spareribs en saté op de kaart.

Familieovername
“In 2004 namen mijn broer Dick en ik het stokje over. Iets wat we zelf eigenlijk nooit hadden voorgenomen, maar toen onze ouders rond 2002 aangaven te willen gaan verkopen en een aantal keren ver waren met de verkoop, begon het bij ons toch te kriebelen. Onwetend van de plannen van de ander hebben we toen elk aangegeven de zaak over te willen nemen. Zo is het idee geboren om dat samen te gaan doen.” Aldus huidige eigenaresse en dochter van Dick en Jeanette, Mirjam Jager.

Verbouwingen
Broer en zus startten direct na de overname een rigoureuze verbouwing; het werd meer hun eigen zaak, een eetcafé met een grand café allure. In 2007 volgde een uitbreiding: de winkel naast het toenmalige pand werd bij de Time Out getrokken, waarna de familie hun zaak een echt grand café mochten noemen: het nu nog altijd bekende Grand Café Time Out.

“Alsof we niet genoeg van het verbouwen hadden gekregen, volgde in 2010 de laatste verbouwing in verband met de aanstaande bouw van het Groninger Forum. Een deel van ons pand aan Poelestraat 34 zou gesloopt gaan worden en we hadden de mazzel dat er achter ons andere pand, Poelestraat 36, een tuin was die we van Woningcorporatie Lefier konden kopen.” Vanuit daar is een flink pand herrezen met welgeteld vier verdiepingen, waarvan drie door Time Out worden gebruikt. Het pand was bij overname in de familie 80 m2 groot, en telt inmiddels door alle verbouwingen ruim 300 m2.

Feest
Na deze geschiedenis viert de familie Jager met ieder die wil vanaf morgen 1 juni 2016, een hele maand feest. Men is welkom bij evenementen en activiteiten zoals de pubquiz, Swingin’ Sunday, het klaverjastoernooi, Flashback Friday, stand up comedy optredens en een driegangendiner met cabaret. “Ook hebben we de hele maand een Time Out Favourites Menu met onze geliefde Groninger mosterdsoep, spareribs of saté en ijstompouce na voor € 19,76. Voor de borrelaars hebben we 40 bitterballen voor € 19,76”, noemt Mirjam Jager. Een mooie knipoog naar het 40-jarige bestaan van Time Out sinds 1976.

programma 40 jaar time out

time out juli 2004 b
Borrel- en eetcafé Time Out na overname door Mirjam en Dick Jager (2004)
time out 2007 b
Grand Café Time Out na de uitbreiding (2007)
time out 2011 b
Grand Café Time Out in 2011
Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer