fbpx

Sterrenkok kookt tijdens gloednieuwe festival Rockit

Het gloednieuwe festival Rockit dat op 11 november plaatsvindt in de Oosterpoort in Groningen heeft niet alleen een indrukwekkende line-up; ook op het gebied van horeca wordt hoog ingezet. Zo kunnen bezoekers voorafgaand aan en tijdens het muzikale programma genieten van een sterrenlunch of diner van chef-kok Steven Klein Nijenhuis van restaurant Onder de Linden in Aduard.

De organisatie van Rockit is van mening dat het foodconcept een belangrijk onderdeel is van een succesvolle festivalprogrammering en zocht de samenwerking met het gerenommeerde Onder de Linden.

Lunch en diner door chef-kok Onder de Linden

Steven Klein Nijenhuis, eigenaar en chef-kok van Onder de Linden, verrast de bezoekers van Rockit met een sterrenlunch en diner op niveau. Het werk van Klein Nijenhuis werd in 2013 bekroond met een Michelinster, toen nog vanuit Restaurant in de Molen in Onderdendam en sinds 2016 in Aduard bij Onder de Linden. De keuken kenmerkt zich door een veelheid aan invloeden. Er wordt gewerkt met de mooiste Hollandse producten, gecombineerd met de kruiden en bereidingen uit het Verre Oosten.

Food line-up onderdeel van de programmering

Ging de gemiddelde festivalbezoeker vroeger puur naar festivals om een bepaalde artiest te zien optreden, tegenwoordig wil men meer en dan is een stevig foodconcept onontbeerlijk. Food is hip en speelt op festivals steeds vaker een hoofdrol. Naast de sterrenlunch- en diner kunnen de bezoekers van Rockit flaneren door de Aziatische food-straat met authentiek Indonesisch en trendy Thais, hun dorst lessen bij de wijn- en champagne of bier-bar en genieten van andere culinaire verrassingen.

Achtergronden Rockit

Rockit is een nieuw, avontuurlijk en grensoverschrijdend festival vol versmeltingen van genres en stijlen. Zo combineert het eendaagse event dat plaatsvindt in De Oosterpoort in Groningen progressieve jazz met crossovers naar experimentele pop, rock, alternative music en hedendaags gecomponeerde muziek. De line-up bestaat uit inspirator Herbie Hancock, verantwoordelijk voor de underground hit Rockit en daarmee naamgever van het festival, BADBADNOTGOOD, Avishai Cohen Quartet (trompet), de uit LA-afkomstige, West Coast Get Down scene Thundercat, Miles Mosley en Knower. Verder ook Mark Guiliana Jazz Quartet, Donny McCaslin Group, Allison Miller’s Boom Tic Boom, Shabaka & the Ancestors, Jeff Parker & Rob Mazurek, duo Ben van Gelder / Reinier Baas, Tune-Yards, TaxiWars, Britse top-act Portico Quartet, Gard Nilssen’s Acoustic Unity, het Nederlandse powertrio 3Times7 en New Yorks intrigerende ensemble Bang on a Can All-Stars, laatstgenoemde in samenwerking met festival Sounds of Music. Het festival wordt georganiseerd door De Oosterpoort in samenwerking met North Sea Jazz.

CONCERTINFORMATIE

Zaterdag 11 november, 16.00 – 00.30 uur
De Oosterpoort
Ticket: € 51,- (excl. transactiekosten 1,- per bestelling bij een e-ticket)
Sterrenlunch: menu + twee glazen wijn en tafelwater: € 45,- per persoon
Meerprijs koffie + friandise: € 7,-
www.rockit-festival.nl

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer