fbpx

Programma OrbitFest 2017 bekend

Het programma van de vierde editie van het gratis toegankelijke futuristische winterlichtfestival OrbitFest is bekend! Het thema is Heliopolis, Stad van de Toekomst. Deelnemende makers & hackers hebben de afgelopen weken en maanden hun creativiteit losgelaten op de uitdagingen van architectuur en infrastructuur in de nabije toekomst.

Het doel van de programmering is om kunst en samenleving met elkaar in aanraking te brengen. De winterlichtexpo vormt het hart van het festival. Daarnaast kun je workshops volgen, communityprojecten bewonderen, flitslezingen bezoeken en proefjes doen in het winterlab. Van 15 t/m 17 december kunnen bezoekers zich begeven langs lichtroutes in de binnenstad van Groningen: maak te voet een rondje langs het Groninger Museum, de Synagoge in de Folkingestraat, de Der Aa-kerk en het terrein van het nautische festival WinterWelVaart – Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Kleine der A en het Hoge der A – en neem vanaf het Kleine der A een waterstofboottochtje over de grachten langs de uitgelichte boten en lichtwerken in het water.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op de website OrbitFest.com.

Uitgelicht door de organisatie

Er valt dit jaar weer veel te kiezen. Organisatoren Aglaya Koika en Bouke Mekel hebben daarom een aantal tips voor bezoekers. Aglaya: “Wat je zeker niet mag missen is de videoprojectie ‘OR(B)ACLE’ van Hannes Andersson op de noordzijde van de Der Aa-kerk. Het benadrukt de prachtige architectuur en voegt daar een futuristisch tintje aan toe.” Bouke: “In de Synagoge hebben we dit jaar ook weer allerlei nieuwe interactieve noordelijke installaties en presentaties geprogrammeerd, waar veel valt te ontdekken. Ook heel bijzonder is ‘RUIM’ van Sander van der Bij en David de Jong, een exclusieve multimediale voorstelling op vrijdagavond in de Der Aa-kerk. Voor 5 euro kun je een reis in een ligcapsule maken langs mysterieuze planeten.”

Interactie in de binnenstad

Bezoekers worden op het Kleine der A uitgenodigd om de interactie aan te gaan met de expositie en de gebouwen. Voor het festival is de app ‘Iki’s Quest: Heliopolis’ ontwikkeld waarmee je op festivallocaties puzzels kunt oplossen. Ook kun je met een 0RBIT1IGHT, een speciaal voor het festival ontwikkelde LED-lamp met 58-kleurpatronen, een creatieve draai geven aan je festivalvideo’s en -foto’s. Zo kun je zelf laten zien hoe jij je de stad van de toekomst voorstelt. De winnende bijdragen mogen een 0RBIT1IGHT mee naar huis nemen.

OrbitFest is van 15 t/m 17 december te bezoeken tussen 15:00 en 22:00 uur. Bekijk het tijdsschema op de website voor specifieke openingstijden.

2016 Synagoge LED-brillen Jorn Claassens

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer