fbpx

Nieuw gezicht voor De Ouwe Brandweer

De in 1990 geboren Kim van der Es komt uit een rasechte horecafamilie. Op vierjarige leeftijd stond Kim al op een krukje achter de bar biertjes te tappen. Na veel horeca-ervaring op te hebben gedaan, werkte ze de afgelopen vijf jaar als bedrijfsleider bij Jazzcafé Alto. Daarnaast was ze tevens werkzaam bij Blokzijl Advocaten.

Achter het bureau van het advocatenkantoor kwam ze erachter dat de het kantoorwerk niet haar ding was. Ze kwam er des te meer achter dat ze op de werkvloer wilde staan. Daarnaast ontstonden er steeds meer enthousiaste ideeën over het runnen van een eigen zaak.

Toen ze vernam dat het pand naast de Chaplin’s Pub – zaak van Patrick Beijk – vrij kwam, begon het enthousiasme steeds meer te kriebelen. Jeroen Penninga, voormalig eigenaar, besloot naar Glimmen te willen om daar een bijdrage te leveren aan de horeca. Voor de toekomst geeft Kim aan dat er samenwerking zal gaan ontstaan met mede-investeerder Patrick en de Chaplin’s Pub.

HG-Eetcafe-De-Ouwe-Brandweer-02

Overname

Aanstaande woensdag, 6 september 2017, vindt de overname definitief plaats. Het eerste jaar zal de zaak op de Brandweermanier door blijven draaien. De nieuwe eigenaresse wil de buurt en de zaak beter leren kennen met het oog op eventuele veranderingen in de toekomst. De onderneemster geeft prijs dat vanaf volgend jaar het terras op het Zuiderdiep en daarbij de lunch een belangrijke rol gaan spelen. Ook zal er meer aandacht geschonken worden aan de caféfunctie van de zaak.

Geschiedenis

Het pand van D’ Ouwe Brandweer verkreeg een horecabestemming door wijlen Cees Plaggemars. Marco Klein en Pim Lammertink namen het over in 1994, daarna Paul Hanekroot, Karel Elhorst en vanaf 2007 werd Jeroen Penninga eigenaar en besloot na tien jaar zijn zaak te overhandigen aan Kim van der Es.

HG-Eetcafe-De-Ouwe-Brandweer-03
In gesprek met Kim. Vlnr: Kim van der Es, Joris van Berkel, Renée van de Belt

 

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer