fbpx

Lul-niet-lollie voor lawaaierige concert-ganger

Het is een veelgehoord, landelijk probleem waar geen oplossing voor lijkt te zijn: concertbezoekers die luidkeels door een concert heen praten. Het geklets zorgt in toenemende mate voor irritatie bij overige toeschouwers en soms komt het zelfs zover dat de artiest zelf om stilte moet vragen. De Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen gaat op ludieke wijze de strijd aan met concertpraters en introduceert de Lul-Niet-Lollie: een vriendelijk gebaar of het ietsje stiller kan.

Het geklets door bezoekers wordt door steeds meer mensen als storend ervaren. De ouderwetse stilte-briefjes ophangen werkt niet afdoende. De mensen die voor de muziek komen, kunnen niet op hun gemak luisteren. Navraag leert ook dat Nederland bij buitenlandse artiesten steeds meer bekend staat als het land waarbij het publiek hinderlijk veel door de muziek heen praat.

Met de Lul-Niet-Lollie wil De Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen bezoekers een laagdrempelige mogelijkheid geven om hun kletsgrage buur op een sympathieke manier duidelijk te maken dat door hun luide geklets de concertbeleving voor de anderen minder wordt.

Natuurlijk mag er gepraat worden, het is niet de bedoeling om mensen het zwijgen op te leggen. Maar in sommige gevallen kan voortdurend geklets als hinderlijk worden ervaren. In de meeste gevallen zal een luide prater niet eens doorhebben dat hij of zij overlast geeft en is een kleine attendering voldoende. Met de Lul-Niet-Lollie hoopt De Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen, op leuke wijze, een sociale filter op de concertvloer te bewerkstellingen.

Het Haagse poppodium Paard introduceerde in februari de Lul-Niet-Lollie. De enorme landelijke respons die deze introductie teweegbracht gaf aan dat het probleem door velen gevoeld wordt. Met het landelijk beschikbaar maken van de Lul-Niet-Lollie hopen de deelnemende podia bewustwording te creëren bij hun bezoekers.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer