fbpx

Logeren op de Waddendijk onder de sterrenhemel

De Dag van het Wad viert verjaardag van de Waddenzee met tal van activiteiten

In je slaapzak in de openlucht onder de sterrenhemel slapen met het geluid van de Waddenzee op de achtergrond. Ontbijten met het mooiste uitzicht vanaf de Waddendijk. Een kwelderwandeling of wadlooptocht maken met een ervaren gids. Of zeehonden vrijlaten op de Waddenzee. Dat is in een notendop wat je kunt ervaren langs de Waddenkust tijdens de Dag van het Wad, in het weekend van 24 en 25 juni.

Dit weekend viert Waddenzee Werelderfgoed haar achtste verjaardag met het jaarlijkse internationale Dag van het Wad festival. Er is een uitgebreid aanbod van actieve, culturele, culinaire, kunstzinnige en educatieve activiteiten langs de Waddenkust, van Den Helder tot en met de Duitse Noordzeekust. In Groningen concentreren de activiteiten zich in Lauwersoog, Termunten en Noordpolderzijl. Hier zijn veel (gratis) activiteiten zoals wadlooptochten en kwelderwandelingen, vaartochten, Dark Sky wandelingen, een havenzoektocht en yoga in de haven. In Lauwersoog vaart voor bezoekers een pont tussen het Waddenkwartier en de punt van de haven.

Het doel van de ‘Dag van het Wad’ is om mensen kennis te laten maken met de uitzonderlijke natuur van het Waddengebied. En vooral, hóe deze te beleven.

Meer informatie over het programma en het aanmelden voor de activiteiten is te vinden op: www.dagvanhetwad.nl

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer