fbpx

Last van wespen? Zo houdt u ze op afstand

Elk jaar hebben we in Nederland in de zomermaanden last van wespen. Wilt u dat uw gasten onbezorgd kunnen genieten op uw terras? KHN ondersteunt u in de strijd tegen wespen met tips en korting op wespenbestrijding.

Voor veel horecaondernemers zijn wespen een doorn in het oog. Met name op de terrassen en bij ijssalons zorgen deze beestjes voor de nodige overlast.

Tips
Zit u niet te wachten op wespen die meegenieten van de zomerse sfeer op uw terras? Houd wespen op afstand met deze tips:

 • Wierook
  Wespen hebben een hekel aan sterke geuren én rook
 • De tak van de tomaat of takje munt
  De geur die de plant verspreidt, zou de wespen wegjagen. Hetzelfde geldt voor een takje munt. Plaats zo’n takje op tafel én de wespen blijven op afstand.
 • Gemalen koffie
  Schenk gemalen, ongebruikte koffie in een kopje dat bestand is tegen hitte. Steek de koffie aan. De geur die vrijkomt doordat u de koffie verbrandt, stoot wespen af. Daarnaast is het volledig veilig omdat koffie brandt zonder vlam. Het geeft wel een minder aangename geur af.
 • Geurkaarsen
  Een geurkaars heeft hetzelfde effect als wierook door zijn sterke geur.
 • Kruidnagel
  Plaats een schotel met koud water en enkele kruidnagels op tafel. Het geeft een aangename geur af, maar zodra de wespen deze geur waarnemen, vliegen ze snel weg. Ook kunt u enkele teentjes porren in een schijfje sinaasappel of citroen.
 • Etherische oliën
  Verdamp lavendel- of citronellaolie in een kommetje met water op de plaatsen waar de wespen het meeste komen.
 • Bevroren water
  Hang zakken met bevroren water op. De reflecties van de zon op deze zakken gaan het zicht van de wespen belemmeren, waardoor ze weg zullen vliegen.Korting op bestrijding
  Heeft u last van wespen en wilt u een wespennest laten bestrijden? Met uw KHN-lidmaatschap krijgt u 10% korting op ongediertebestrijding via Bureau de Wit. Kijk op khn.nl/bureaudewit.

Bron: KHN.nl

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer