fbpx

Joris Teepe presents: NYCTG Joe Magnarelli

In de serie ‘New York comes to Groningen’ – samengesteld door bassist Joris Teepe – spelen gerenommeerde jazzmusici uit New York in De Oosterpoort. Ze zijn als (gast)docent verbonden aan de studierichting jazz van het Prins Claus Conservatorium. Tijdens dit concert staat de meest swingende trompettist van New York centraal: Joe Magnarelli.

Joe Magnarelli verhuisde in 1986 naar New York City en werd al snel een vaste deelnemer in de internationale jazzscene. Joe bracht al negen platen uit en heeft gespeeld onder talloze jazz labels zoals onder andere Sideman.

Magnarelli, beter bekend als Mags, maakte zijn debuut als leider met 1994’s ‘Why Not’ (Criss Cross). Na dit uitstekende album volgden er nog drie andere onder het Criss Cross label: ‘Always There’ (1997), ‘Mr. Mags’ (2000) en ‘Hoop Dreams’ (2005). Vervolgens maakte hij naam met zijn bigband. Ook leidde hij samen met de legendarische Philadelphia trompettist John Swana een sextet en speelde hij met de grote Latin jazz conguero Ray Barretto. Het album dat zij samen opnamen, werd genomineerd voor een Grammy.

Bezetting:

Joe Magnarelli – trompet
Jasper Soffers – piano
Joris Teepe – bas
Frits Landesbergen – vibrafoon & drum

Datum: Dinsdag 7 Februari 2017
Tijdstip: 20:30 uur
Locatie: De Oosterpoort, Binnenzaal

Meer info en kaarten

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer