fbpx

Jan Akkerman en gasten as vrijdag in de Oosterpoort

Ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag maakt gitaaricoon Jan Akkerman samen met een aantal vrienden (en dochter!) een jubileumtour langs de Nederlandse clubs.

Die vrienden zijn saxofonist Benjamin Herman (New Cool Collective), zanger Bert Heerink (Vandenberg) en gitarist Ruben Hoeke. Als speciale gast is ook Jan’s dochter Laurie van de partij. Ze spelen nummers uit Akkerman’s hele muzikale loopbaan: van Brainbox en Focus tot zijn North Sea Jazz Legendary Concerts, aangevuld met nieuw werk. “Ik mag dan 70 worden, ik kijk nog altijd vooruit in mijn leven. Een carrière interesseert me niet. Ik leef in het nu, dat is het belangrijkste. Het verleden koester ik, maar ik kijk uit naar de toekomst”. Vanuit dit perspectief wordt er in 2017 mogelijk ook weer nieuw materiaal uitgebracht.

Muziek maken is nog steeds zijn leven. Hij staat er mee op en gaat er mee naar bed. Zelf zegt Akkerman dat hoe ouder hij wordt, hoe meer inspiratie hij krijgt. “De laatste 20 jaar ben ik enorm creatief geweest. Elke morgen maak ik mijn kop leeg en begin als het ware met een nieuw hoofdstuk in de muziek. Een eenzame en noeste arbeid, maar het heeft wel degelijk resultaat.”

Ooit kreeg Akkerman van de vakpers de eretitel ‘Beste gitarist van de wereld’. Een enorm compliment maar het heeft hemzelf nooit iets gezegd. “Ik denk dat het voor mij eerder een belemmering voor mijn ontwikkeling was. Want het gevecht naar de hemel toe is nog altijd interessanter dan de hemel zelf. Die hemel bereik je trouwens toch nooit. Je moet als muzikant nooit te beroerd zijn om altijd weer opnieuw te beginnen. Dat ben ik ook nooit geweest. Omdat ik het simpelweg altijd een voorrecht heb gevonden om voor mensen te mogen spelen. Of het nou tien zijn of tienduizend. En een niet minder belangrijk voorrecht in mijn leven is dat mensen me altijd hebben laten spelen wat ik zelf wil. De gitaar blijft de liefde van mijn leven!”

Foto: (C)-Marco-van-Rooijen

Concertinformatie

Vrijdag 23 december, 20.30 uur
De Oosterpoort
Ticket: € 20,- (exclusief € 3,10 servicekosten)

Kaartverkoop:

Kassa De Oosterpoort, Trompsingel 27 (ma t/m vr: 12.00 – 18.00 uur)
Plato Groningen

Meer info en kaarten

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer