fbpx

Horeca gevraagd gans op het menu te zetten

De horeca in Groningen is gevraagd om in de maand november gans op het menu te zetten. Het Groninger Sint Martinusberaad hoopt op die manier geld binnen te halen om de maandelijkse maaltijden voor thuis- en daklozen in Groningen te financieren.

Tijdens de Horecabeurs Noord Nederland, afgelopen maandag in de Martinikerk konden restaurants belangstelling tonen voor dit project. De eerste zaken meldden zich al. Webportal Horecagroningen.nl en Koninklijke Horeca Nederland hebben aangeboden haar leden enthousiast te maken voor dit goede doel. Het wordt aan de restaurants overgelaten hoe het geld voor dit project bijeengebracht wordt: de zaak kan zelf een donatie doen, maar ook de eetgasten kan gevraagd worden een extraatje te betalen ten behoeve van het Sint Martinusgansproject.

Meedoen met je horecabedrijf?

Stuur een mail naar Sint Martiniusberaad.

In vorige eeuwen bereidden de Groningers rond het feest van Sint Martinus (11 november) een ganzenmaaltijd. De vetste gans werd geslacht en boeren nodigden de arbeiders uit om mee te eten. Een vorm van barmhartigheid die precies past bij het Sint Martinusfeest:

Delen is het nieuwe hebben, die traditie wordt dus nu nieuw leven ingeblazen.

De restaurants kunnen zelf kiezen hoe ze de gans zullen serveren: Van ganzenbout en ganzenstoofpot tot ganzensnack of gans verwerkt in een bittergarnituur. De mogelijkheden zijn talrijk.

Op uitnodiging van het Sint Martinusberaad vindt er in de week voorafgaand aan Sint Martinus een speciale ganzenmaaltijd voor thuis- en daklozen in de Martinikerk plaats. En op woensdag 7 november (18.00-20.30 uur) is er een benefiet-ganzenmaaltijd in de Martinikerk.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer