Groningse terrassen langer open komende dagen


Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 212

Warning: A non-numeric value encountered in D:\appdata\IIS\vhosts\horecagroningen.nl\httpdocs\wp-content\themes\publisher\includes\func-review-rating.php on line 213

Gemeente Groningen heeft het Tropisch Weer Scenario afgekondigd voor dinsdag 19 en woensdag 20 juli. Dit houdt in dat de openingstijden van de terrassen op deze dag verruimd worden en horecazaken zonder terrasvergunning ook tafels en stoelen buiten mogen zetten.

Wanneer het KNMI een weersverwachting met een middagtemperatuur boven de 27 graden Celsius aangeeft, kan de gemeente ruimere openingstijden voor terrassen toestaan. De horeca-inspecteurs van de gemeente bepalen of het Tropisch Weer Scenario (TWS) van toepassing is.

Regeling Groningen
Het TWS houdt in dat horecaondernemers hun terrassen één uur langer mogen open houden. Voor horecazaken die binnen de diepenring zijn gevestigd geldt dat de terrassen tot 03:00 uur ’s nachts open mogen zijn. Voor zaken buiten de diepenring is dat tot 02:00 uur ’s nachts. Verder mogen zij al om 11:00 uur ’s ochtends de terrasstoelen buiten zetten in een groter gebied dan normaal.

Voor horecaondernemers zonder terrasvergunning geldt dat zij deze komende  dagen ook tafels en stoelen buiten mogen zetten, mits de doorgang voor voetgangers niet gehinderd wordt.

Amsterdam en Utrecht
In Amsterdam  geldt dat terrassen al vanaf 10.00 uur mogen uitbreiden wanneer het 28 graden of warmer is. Tafels en stoelen mogen niet op de rijbaan of op parkeerplaatsen staan en het voetgangersverkeer mag niet worden gehinderd. Voor een aantal straten, waaronder de Kalverstraat, Leidsestraat en Vijzelstraat, geldt de regeling niet.

In Utrecht mogen terrassen niet uitbreiden bij warm weer, maar geldt wel de 25-graden-plusregeling, meldt Nu.nl. Dat betekent dat terrassen op vrijdag- en zaterdagavond bij een weersvoorspelling van 25 graden of hoger een uur langer open mogen. Terrassen die normaal gesproken tot 1.00 uur open mogen blijven, kunnen nu om 2.00 uur sluiten.

Foto: Terras Stadtlander

Opmerkingen
Loading...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer