fbpx

Groninger kroegen scoren goed in landelijke café top 100

Gisteravond werd in het Hilversumse ‘studio 21’ met een daverende show de Nederlandse café top 100 van Misset Horeca bekendgemaakt. Horecagroningen.nl was erbij en deed live verslag vanaf het evenement, waarbij vier Groningse horecabedrijven het verrassend goed deden in de landelijke top 100 en waarbij Groningen een ‘Horeca Parel’ rijker werd!

Top drie 2017

Winnaar van de café top 100 2017 is geworden: ‘De Gekroonde Suikerbiet’ uit Zeeland. De jury roemt het café om haar veelzijdigheid en de grandioze ontwikkeling van het bedrijf in de afgelopen jaren. Op plek 2 prijkt dit jaar het Haagse: ‘Huppel de Pub’. Volgens de jury laten de eigenaren goed zien hoe je een bruin café toekomt proof maakt. De 3e plek op de lijst wordt ingenomen door het Alkmaarse: ‘Café de Koning’. Volgens de jury wordt hier horeca op topniveau uitgeoefend in al haar facetten. Veel mooie en lovende woorden dus voor de winnaars van 2017!

Groninger kroegen

Net als tijdens de 2016 editie vinden we ook dit jaar vier Groninger horecabedrijven terug op de 2017 lijst. Wel hebben er een aantal verschuivingen en wisselingen van de wacht plaatsgevonden. Zo is het hoogst genoteerde Groninger café te vinden op plek 16: ‘Belgisch café de Pintelier’ (vorig jaar plek 2 van de lijst). In de Pintelier kan de gast kiezen uit 28 bierkranen en ruim 100 bieren van de tap. Positie 21 op de landelijke lijst wordt bekleed door 2017 nieuwkomer: ‘De Sleutel’. Binnen in dit warme bruine (eet)café in het thema ‘scheepvaart’, vind je veel historie van de stad Groningen terug. Oude bekende: ‘Dinercafé Soestdijk stijgt dit jaar van plek 27 (2016) naar plek 22 (2017) en kreeg gisteravond een extra verrassing gepresenteerd in de vorm van ‘De Horeca Parel 2017’.

Eetcafe de Sleutel cafe top 100

De Horeca Parel 2017 uitgedeeld in Groningen

Deze prijs ging dit jaar naar de Groningse Roos Brinkman, bedrijfsleidster van ‘de Soest’ en is in het leven geroepen voor diegene die zich onmisbaar heeft gemaakt in een horecabedrijf. Wie verdient een pluim of wellicht een steuntje in de rug. De Misset Horeca Café Top 100 vroeg ondernemers één werknemer te nomineren als Parel van het Jaar.

Roos-Brinkman-Dinner-cafe-Soestdijk

Ondernemer en eigenaar van Dinercafé Soestdijk Jan Bas van Aalderen windt er geen doekjes om. ‘De noteringen in de Café Top 100 hebben we vooral aan Roos te danken. Roos (Rosan) Brinkman (29) is alweer zeven jaar in dienst bij Dinercafé Soestdijk, in het hart van het Groningse stadscentrum. Van Aalderen: ‘Vanaf de dag dat ze achter onze bar kwam te staan, straalde ze uit dat horeca haar vak is en zou blijven.’ Ze stroomde dan ook vrij snel na haar aanstelling als assistent-bedrijfsleider door naar bedrijfsleidster. ‘Roos heeft enorm veel energie en enthousiasme en weet dit op het hele team over te brengen en daarom verdient ze deze parel’ aldus Van Aalderen.

Blijvers en vertrekkers

Vierde en laatste Groninger bijdrage is: ‘Café de Toeter’. Zij stijgen een plekje ten opzichte van 2016 (plek 32) en staan dit jaar op plek 31. Dit bier- en whisky walhalla van eigenaar Maik van Heerd wordt door de jury geprezen om haar creatieve activiteiten van rondvaarten tot drank proeverijen. Opmerkelijk te noemen is het verdwijnen van: ‘Café de Wolthoorn & Co’ uit de 2017 lijst, in 2015 nog goed voor een 26e plek. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat De Wolthoorn & Co in 2018 zeker een mooie comeback zal maken!

Cafe-top-100 2017 Groningen

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer

-->