fbpx

Groningen deze zomer hotspot rijker

Deze zomer zal het Suikerunie terrein er weleens heel anders uit kunnen gaan zien. Vorig jaar heeft de Stadjer al kennis kunnen maken met deze stadsoase door buitenfestiviteiten als Paradigm festival en Kadepop. Komende maanden zullen er meer vaste locaties uit de grond rijzen.

Container hostel ‘Rebel Rebel’ spreidt deze maand officieel haar bedje voor gasten. Zij zijn nu nog als één van de eerste die in bedrijf gaan, in een paar maanden hebben ze meer buren. De Compagnie is bezig met het verzamelen van materiaal voor het bouwen van een innovatie broedplaats. Daarnaast komt het container pand van presentatie -en beeldende kunstinstelling NP3, die van het Ebbingekwartier verhuist. Nog een kavel wordt ingevuld door een groep ondernemers die zich verenigen in ‘het Stadslab’. Zij maakten vorig jaar al haar plannen bekend en zullen ook dit jaar gaan beginnen met bouwen.

EM2

Een andere interessante meerwaarde van het terrein wordt de vestiging van EM2. EM2 komt voort uit EMG Faktors, een voormalige graansilo aan het Eemskanaal. De organisatie in de laatste fase beland voor het rond krijgen van de bouw van een nieuwe evenementen locatie. De organisatoren zijn voornemens een locatie te bouwen waar zowel kleine gezelschappen, lezingen en concerten kunnen plaatsen vinden, als wel ruimte biedt voor een publiek tot 800 mensen. Dit alles in een goed geïsoleerde ruimte om zo de omliggende wijken niet tot last te zijn. Er wordt ingezet op duurzame bouw met een passende en verrassende inrichting. Met een focus op de terras tuin in de zomeravonden zal deze locatie weleens de Groningse evenknie kunnen worden van zaken in van Amsterdam zoals Pacific Parc, Roest en Pllek.

De programmering zal gedeeltelijk worden ingevuld door initiatieven van onderop, of in samenwerking met andere culturele organisaties uit de stad en regio. In de eigen programmering richt de organisatie zich op roots-gerelateerde festivals, dansfeesten en onderwerpen op het snijvlak van cultuur en innovatie. De EM2 vraagt Stadjers die uitkijken naar een dergelijke plek, mee te doen aan de crowdfunding. De crowdfunding vormt het laatste sluitstuk van de begroting. Als deze binnen is kan er worden gestart met de bouw. EM2 zet er alles op in om deze zomer de eerste gasten te kunnen ontvangen. Mee doen kan nog tot 15 februari, en kan al vanaf €15,-.
De crowdfunding is te vinden op www.crowdaboutnow.nl/em2

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer