fbpx

Gouden KEI-week van start

De KEI-week, de algemene introductieweek in Groningen, is vandaag van start gegaan. Voor de 50e keer zullen nieuwe studenten in een aantal dagen bekend raken met de stad, de vele verenigingen en natuurlijk met het uitgaansleven.

De afgelopen jaren waren er steevast meer dan 5000 deelnemers aan de KEI-week. Met meer dan 4800 voorinschrijvers verwacht de organisatie dat die trend zich zal voortzetten. Dit zal pas duidelijk zijn na de Daginschrijving op maandag 13 augustus. Opmerkelijk is het hoog aantal internationale deelnemers dit jaar. 2017 telde een recordaantal van 538 internationale deelnemers, maar dit jaar wordt dat aantal ruimschoots overtroffen.

Marc Boels, Voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI zei het volgende over de aanmeldingen: Het is mooi om te zien dat ook steeds meer internationale studenten hun weg naar Groningen vinden om te studeren. Wij zijn dan ook erg blij dat we ze met open armen mogen ontvangen tijdens de KEI-week.

Internationale studenten

Aangezien steeds meer internationale studenten gaan studeren in Groningen, heeft de KEIweek zijn programma hier ook op aangepast. Al een aantal jaar worden vele voorstellingen in zowel het Nederlands als Engels uitgevoerd. Dit jaar wordt het aanbod uitgebreid met een improvisatieworkshop van Stranger Things en vertelt het International Welcome Center North(IWCN) meer over de wet- en regelgeving omtrent werken in Nederland voor buitenlandse studenten.

kroegentocht keiweek 2013
kroegentocht keiweek 2013

Kroegentocht

Wat niet veranderd is aan het programma is de Kroegentocht op woensdagavond waar de nieuwe studenten kennismaken met het uitgaansleven in Groningen. Dit jaar zal wederom aandacht gegeven worden aan het thema ‘Samen Uit, Samen Thuis’. De organisatie hoopt op deze manier de nieuwe studenten te stimuleren om na het uitgaan te zorgen dat iedereen veilig thuiskomt. Ook zal er veel aandacht worden gevestigd op het vijftigjarige jubileum van de KEI-week. “Voor het optreden van KP nodigen we de stadjers ook van harte uit op de Grote Markt om samen met ons het 50 jarig jubileum te vieren”, aldus Boels. Verder zal er tijdens het festival op donderdag, naast de vele optredens van onder meer Wulf en de vele activiteiten, veel aandacht besteed worden aan de geschiedenis van de KEI-week in de vorm van decoratie.

Foto: Elmer Spaargaren ©, Groninger Archieven
Grote Markt : vertoning film aan stadhuis tijdens KEI-week 20 augustus 1987 – Foto: Elmer Spaargaren ©

De KEI-week zal tot en met vrijdag 17 augustus duren en vindt plaats op locaties door de hele stad. Naast de nieuwe studenten zijn de stadjers van harte welkom bij evenementen zoals The Grand Opening, Night of the Songs, Lustrumfestival en Film op de Vismarkt. Kijk op www.keiweek.nl voor een overzicht van het volledige programma.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer